Twee treffers Corona niet genoeg voor zege Jong Twente

Jesús Corona heeft zijn eerste minuten van het seizoen opgeluisterd met twee goals voor Jong FC Twente. Genoeg voor een overwinning was het niet, want Helmond Sport knokte zich na de vroege treffers van de 21-jarige Mexicaan nog terug in de wedstrijd: 2-2.

Corona (rechts op de foto) leek de beloftes van Twente naar de eerste overwinning van het seizoen te schieten door zowel in de vierde als de achtste minuut het net te vinden. Daarmee gaf hij in zekere zin navolging aan de twee doelpunten die hij vorig seizoen al voor de hoofdmacht maakte in vijftien Eredivisieduels.

Nadat Felitciano Zschüsschen in de vijftiende minuut een penalty had gemist, gaf het jeugdige elftal van trainer Jan Zoutman de voorsprong echter nog uit handen. Oumar Diouck en Stanley Elbers zorgden ervoor dat beide ploegen het eerste punt in de nieuwe Jupiler League-jaargang pakten.

De treffers van Corona namens Jong Twente toonden desondanks aan dat de rechtsbuiten de juiste koers weer te pakken heeft. Begin dit seizoen werd hij nog even uit de A-selectie van Twente verbannen omdat hij te weinig inzet toonde op het trainingsveld en met een te hoog vetpercentage terugkeerde van vakantie.