Twaalf duels, acht nederlagen: Schalke 04 krijgt weer een klap op de kin

Reacties

Schalke 04 kan zich volledig gaan richten op zijn moeizame gevecht in de Tweede Bundesliga. Een bekernederlaag bij FC Sankt Pauli (2-1) betekende de volgende klap voor Die Knappen, die nu acht van de twaalf duels in dit seizoen hebben verloren.

Twaalf duels, acht nederlagen: Schalke 04 krijgt weer een klap op de kin
© Pro Shots
FC Sankt Pauli
FC Sankt Pauli
nv
2 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Schalke degradeerde in het afgelopen seizoen uit de Bundesliga en hoopt zo snel mogelijk weer terug te keren naar de elite. De gevallen grootmacht is echter dramatisch bezig en staat op het tweede niveau na elf wedstrijden zestiende. Als Schalke daar aan het einde van de rit nog steeds staat, moet het promotie/degradatieduels spelen met de nummer drie van de 3. Liga.

Afgelopen zaterdag won Schalke met 3-2 van Hannover 96 en in het toernooi om de DFB Pokal hoopte de ploeg weer wat verder aan het zelfvertrouwen te kunnen werken. Dat ging ook de goede kant op, toen Marcin Kaminski in de uitwedstrijd bij Sankt Pauli (de koploper van de Tweede Bundesliga) voor de 0-1 zorgde. In de tweede helft kreeg de thuisploeg echter een strafschop en die werd binnengeschoten door Marcel Hartel.

Omdat Sankt Pauli en Schalke na negentig minuten nog in evenwicht waren, moest er een verlenging aan het duel worden toegevoegd. Daarin trok de gastheer aan het langste eind. Johannes Eggestein werd de matchwinner en stuurde Sankt Pauli naar de volgende ronde. Schalke, dat de DFB Pokal in zijn geschiedenis vijf keer won, heeft nu alleen nog de competitie om zich op te focussen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.