Tuchtcommissie oordeelt: geen Klassieker voor Vilhena

Reacties

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Feyenoorder Tonny Vilhena een schorsing van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, opgelegd wegens het uitdelen van een elleboogstoot aan Mathias Pogba tijdens de derby tegen Sparta Rotterdam.

Tuchtcommissie oordeelt: geen Klassieker voor Vilhena

De straf staat gelijk aan het aanvankelijke voorstel van de aanklager betaald voetbal. Tijdens de zitting van donderdag werd deze eis verhoogd naar vier duels onvoorwaardelijk.

Feyenoord is inmiddels in beroep gegaan tegen de straf, waardoor Vilhena zondag in het duel met AZ in actie kan komen. Als het bij de voorgestelde straf blijft, mist Vilhena de Eredivisie-duels SC Heerenveen (19 maart), Ajax (2 april) en Go Ahead Eagles (5 april).

Vijf keer eerder - Rick Karsdorp, Eljero Elia, Michiel Kramer (twee keer) en Simon Gustafson - was huisjurist Joris van Benthem erin geslaagd vrijspraak of strafvermindering te krijgen voor een speler van Feyenoord. Donderdag trok Van Benthem opnieuw alle registers open. Vilhena meldde tijdens de zitting dat er van een bewuste elleboogstoot geen sprake was. 'Ik sprong in de lucht en gebruikte mijn armen, daarna liep er iemand in mijn rug. Ik heb geen elleboogstoot gegeven.'

Kort na het nieuws van de tuchtcommissie werd bekend dat Tonny Vilhena en Feyenoord in beroep gaan. Lees hier meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.