Tuchel wil met Dortmund weer de Duitse top bestormen

Reacties

Thomas Tuchel wil met Borussia Dortmund weer om de Duitse titel spelen. De opvolger van Jürgen Klopp heeft in ieder geval veel vertrouwen in de huidige selectie van Die Borussen.

Tuchel wil met Dortmund weer de Duitse top bestormen

'Ik ben extreem blij dat ik ben voorgesteld als de nieuwe trainer van Borussia Dortmund. Het is altijd mijn droom geweest om een club met veel traditie te trainen. Er staat een fantastisch team en ik kijk er naar uit om deze groep aan de slag te gaan', zei Tuchel tijdens zijn presentatie.

De 41-jarige coach is de opvolger van Klopp, die zeven seizoenen werkzaam was bij BVB. Klopp werd in die periode twee keer kampioen, maar hij kon in de laatste twee jaargangen geen vuist meer maken tegen het oppermachtige Bayern München. Net als eerder bij FSV Mainz 05 treedt Tuchel nu in zijn voetsporen. 'Klopp heeft het geweldig gedaan', aldus Tuchel.

Hoofdstuk
'Dortmund heeft haar eigen stijl ontwikkeld en staat voor mooi en aanvallend voetbal. En nu gaan we daar een nieuw hoofdstuk aan toevoegen', liet Tuchel weten. 'Deze club kan bovenin meedoen, samen met ploegen als Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen, VfL Wolfsburg en Bayern München.'

De doelstelling is volgens de coach van Dortmund duidelijk: bovenin meedraaien in de Bundesliga. Afgelopen seizoen eindigde de club op de zevende plaats, terwijl het halverwege de competitie zelfs even hekkensluiter was. Ook de bekerfinale werd geen succes voor de vertrekkende Klopp. In Berlijn was VfL Wolfsburg met 3-1 te sterk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.