Geen snelle nieuwe klus voor Klopp door ingelaste pauze

Reacties

Jürgen Klopp neemt op korte termijn geen nieuwe trainersklus aan. De succescoach van Borussia Dortmund is toe aan rust.

Geen snelle nieuwe klus voor Klopp door ingelaste pauze

De 47-jarige trainer is naar eigen zeggen de komende tijd niet op de velden te bewonderen. Klopp werd in verband gebracht met clubs als Liverpool, Manchester City en Real Madrid. In diverse Duitse media kondigt hij zijn periode van bezinning aan. 'Na zeven intensieve jaren lijkt het me verstandig om de herinneringen een plaats te geven  voordat ik aan een nieuwe klus begin', laat de trainer weten.

De populaire Klopp heeft een emotioneel weekeinde achter de rug. Dortmund ging in de bekerfinale met 1-3 onderuit tegen Wolfsburg en de oefenmeester toonde zich aangeslagen. 'Ik moest hard werken om mijn emoties in de hand te houden. Iedere keer als ik een speler omhelsde, kwamen de tranen. Ik wist dat het de laatste keer was, dat ik hen vasthield. Ik ben dankbaar voor de zeven jaar dat ik trainer heb mogen zijn van deze fantastische club', liet hij na afloop optekenen.

Klopp kende een uiterst succesvolle periode bij de Duitse grootmacht. Onder zijn leiding vond Dortmund weer de aansluiting met de Duitse top. In 2011 en 2012 werd de club landskampioen en in 2013 stonden die Schwarzgelben in de finale van de Champions League. Op Wembley verloor Dortmund met 1-2 van rivaal Bayern München.

Clubs die de succescoach op korte termijn willen vastleggen, kunnen dus gaan zoeken naar andere kandidaten. Klopp heeft niet aangegeven wanneer hij de batterij weer denkt opgeladen te hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.