Tuchel verdedigt selectiebeleid: 'Bayern wordt kampioen'

Reacties

De Kohlenpott-derby is voor de fans van Borussia Dortmund en Schalke 04 misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Thomas Tuchel ging daaraan voorbij door bepalende spelers te sparen voor de kwartfinale van de Europa League. De trainer van Dortmund vindt dat er in de Bundesliga toch niets meer te halen valt.

Tuchel verdedigt selectiebeleid: 'Bayern wordt kampioen'

Pierre-Emerick Aubameyang, Ilkay Gündogan, Henrikh Mkhitaryan en Marco Reus; ze begonnen zondag allemaal op de bank. De reden? Afgelopen donderdag moest Dortmund diep gaan in de heenwedstrijd van de kwartfinale in de Europa League en komende donderdag wacht alweer de return in Liverpool, dat met 1-1 een uitstekend uitgangspunt heeft. En dus kreeg de zeventienjarige Christian Pulisic bijvoorbeeld een basisplaats.

Het zorgde voor veel gefronste wenkbrauwen in Duitsland na het 2-2 gelijkspel, maar Tuchel vond het niet meer dan logisch. 'We hebben niet exact geteld hoeveel wissels we hebben doorgevoerd, maar de opstelling stond voor ons al redelijk vroeg vast. Het is vooral belangrijk dat je doet waarvan je overtuigd bent.' En Tuchel is ervan overtuigd dat Bayern München toch niet meer te achterhalen is. 'Het is een zeer realistisch scenario dat Bayern kampioen wordt.'

Ilkay Gündogan en Pierre-Emerick Aubameyang (rechts) kwamen pas na 73 minuten in het veld tijdens de derby tegen Schalke 04.
Ilkay Gündogan en Pierre-Emerick Aubameyang (rechts) kwamen pas na 73 minuten in het veld tijdens de derby tegen Schalke 04.

Met nog vijf duels te gaan had Tuchel na de 3-1 zege van Der Rekordmeister bij VfB Stuttgart niet meer het idee dat de koploper nog te achterhalen was. Het verschil bedroeg voorafgaand aan de derby tegen Schalke vijf verliespunten. 'Gisteren was zo ongeveer de laatste mogelijkheid om daar nog verandering in te brengen', zei Tuchel over de voorsprong van Bayern. 'Dan moet je je daar ook bij neerleggen. Ik weet niet of de grote inhaalrace er nog wel inzit.'

Zeker niet nu de achterstand op Bayern is opgelopen tot zeven punten. Sportief directeur Michael Zorc stond daarom pal achter het besluit van zijn trainer. 'Er zijn steeds minder wedstrijden te spelen en steeds weer wint Bayern. We zijn toch allemaal realisten. We spelen om de drie dagen een wedstrijd. Daar moet je eenvoudigweg rekening mee houden.' Donderdag moet Dortmund daar de vruchten van plukken in Liverpool, anders is alles voor niets geweest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.