Schalke 04 wil crisis bezweren in Kohlenpott-derby

Reacties

Bij Schalke 04 is het ouderwets onrustig vanwege tegenvallende prestaties. Trainer Andre Breitenreiter rekent op de ommekeer in de Kohlenpott-derby tegen Borussia Dortmund.

Schalke 04 wil crisis bezweren in Kohlenpott-derby

'Als wij met onze rug tegen de muur staan, dan zijn we op ons best', beloofde Breitenreiter in aanloop naar de confrontatie met de rivaal op zondag (15.30 uur). 'Deze wedstrijd betekent heel veel voor ons. Dat is de laatste dagen ook te merken bij de fans. Als wij een topprestatie leveren als team, dan reken ik op een derbyzege.'

Breitenreiter weigerde te verklappen of hij spits Klaas-Jan Huntelaar in de kraker tegen Dortmund terug laat keren in de basis. De Nederlander verloor zijn plek aan Franco Di Santo en deed vorige week slechts een kwartier mee in het uitduel met FC Ingolstadt 04. De promovendus won met 3-0 van Schalke 04, dat nu zevende staat en dus minimaal een plaats moet klimmen om Europees voetbal af te dwingen.

Bij Dortmund lijkt niemand wakker te liggen van het duel met Schalke. De focus van de ploeg van coach Thomas Tuchel lijkt namelijk gericht op de Europa League, waar donderdag de uitwedstrijd tegen Liverpool wacht. Thuis bleef Dortmund tegen The Reds steken op 1-1. 'De duels met Liverpool zorgen ervoor dat we ons rustig kunnen voorbereiden op de derby', erkende Tuchel.

De 42-jarige coach verklapte vast dat hij tegen Schalke een aantal reserves gaat opstellen. 'Personele wijzigingen zijn onvermijdelijk. We hebben overal een oplossing voor en voelen ons klaar voor Schalke. Wij reizen af naar Gelsenkirchen om te winnen. Dit is als een bekerwedstrijd. Als je verliest, dan moet je een jaar wachten om dat goed te kunnen maken', aldus Tuchel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.