Huntelaar houdt dubbel gevoel over aan Kohlenpott-derby

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar bekroop het gevoel dat er voor Schalke 04 nog meer in had gezeten in de derby tegen Borussia Dortmund (2-2). De 32-jarige spits vond dat Sokratis Papastathopoulos voorafgaand aan zijn gelijkmaker uit een strafschop wellicht te licht was bestraft.

Huntelaar houdt dubbel gevoel over aan Kohlenpott-derby

Sokratis vloerde Huntelaar toen de aanvoerder van Schalke op weg was naar het doel van Dortmund en kreeg daarvoor geel. 'Ik dacht bij de penalty dat het een rode kaart was', zegt de Oranje-international op de website van zijn werkgever. 'Er kwam nog een andere Dortmund-verdediger achteraan, daarom valt er over te discussiëren. Maar het was overduidelijk dat Sokratis een scoringskans verijdelde.'

Huntelaar haalde daarmee een gevoelig discussiepunt aan binnen de spelregels, de zogeheten triple punishment: rood, een penalty en een schorsing. Met die regel in zijn achterhoofd vlakte The Hunter zijn mening daarom al snel af. 'Ik vind het wel erg hard gestraft als je een penalty en een rode kaart geeft. Daar moeten andere mensen maar over beslissen', aldus Huntelaar, die de strafschop koel benutte.

Klaas-Jan Huntelaar twijfelde: was de overtreding van Sokratis Papastathopoulos nu wel of geen rode kaart waard?
Klaas-Jan Huntelaar twijfelde: was de overtreding van Sokratis Papastathopoulos nu wel of geen rode kaart waard?

Desondanks nam de in de basis teruggekeerde aanvoerder geen genoegen met een punt. 'Ik had het gevoel dat er meer in zat. We zijn twee keer teruggekomen van een achterstand, dat was belangrijk. Maar daarna hadden we nog kunnen winnen', besloot The Hunter, die Max Meyer in de slotfase de grootste kans op de zege zag missen. Die punten had Schalke goed kunnen gebruiken na twee nederlagen in drie duels.

Het zou bovendien de ultieme afstraffing betekenen van het feit dat Dortmund de Kohlenpott-derby niet geheel serieus nam. Trainer Thomas Tuchel spaarde belangrijke krachten met het oog op de return tegen Liverpool in de Europa League. Het interesseerde Huntelaar niet na zijn dertiende goal van het seizoen. 'We hebben alleen op onszelf gelet en met veel passie gespeeld. Dat is gelukt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.