Tsjechië revancheert zich ten koste van Servië op jeugd-EK

Reacties

Tijdens het EK Onder-21 heeft gastland Tsjechië zich hersteld van de openingsnederlaag tegen Denemarken (1-2). Servië werd vanavond in Praag met liefst 4-0 verslagen. FC Vysocina Jihlava-spits Jan Kliment (rechts op de foto) nam de eerste drie goals voor zijn rekening.

Tsjechië revancheert zich ten koste van Servië op jeugd-EK

Kliment, die bij de nummer tien van de Tsjechische competitie afgelopen seizoen maar twee competitiegoals maakte, vond op bijna identieke wijze zowel bij de 1-0 als de 2-0 het net. In beide gevallen schoot de spits de bal vanaf een meter of zes in het dak van het doel.

Met de 2-0 in de 21ste minuut completeerde het gastland een uitstekende start. De score was immers geopend in de achtste minuut. Hoewel Servië wel probeerde terug te komen, lukte dat absoluut niet. Kliment maakte nog binnen een uur spelen ook zijn derde door beheerst de keeper te omspelen, waarna Martin Frydek met een rake volley nog wat extra zout in de Servische wonden strooide.

De defensie van de Tsjechen, met daarin Tomás Kalas (ex-Vitesse), bleef vervolgens zonder tegentreffer. Ook voormalig SC Heerenveen-middenvelder Filip Djuricic, hij scoorde in de vorige wedstrijd tegen Duitsland (1-1) nog fraai, kon daar niets aan veranderen.

Door de zege staat Tsjechië na twee groepsduels op drie punten. Servië heeft nog altijd maar één punt. Duitsland en Denemarken nemen het vanaf 20.45 uur in dezelfde poule tegen elkaar op. Overigens was er niet alleen maar positief nieuws voor de Tsjechen.  Vaclav Kadlec (Eintracht Frankfurt) verliet na een enkelblessure in tranen het veld en moet vrezen de rest van het toernooi te missen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.