Mokkende Fischer vol onbegrip over wissel

Reacties

Viktor Fischer heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de start van het EK Onder-21. Een voor hem onbegrijpelijke vervanging was voor de Ajacied een smet op de Deense zege op organisator Tsjechië.

Mokkende Fischer vol onbegrip over wissel

Na een uur was woensdag de openingswedstrijd tegen de Tsjechen voor Fischer voorbij. Bondscoach Jess Thorup haalde de aanvaller tot diens grote onvrede naar de kant. De Ajacied tastte na afloop in het duister over de reden voor zijn wissel.

'Ik ga er verder ook niets over zeggen, maar ik weet niet waarom ik werd gewisseld', tekenden de Deense media op uit de mond van Fischer, die na zijn vervanging direct én boos de kleedkamer opzocht.

Thorup haalde zijn gelijk. Fischers vervanger Pione Sisto maakte de winnende treffer in de 83ste minuut. De Deense 1-2 was het resultaat van een beduidend betere tweede helft. 'Ik denk dat we te nerveus waren', aldus Fischer. 'In de tweede helft hebben we laten zien dat we kunnen voetballen. We kregen in de rust van de trainer een donderspeech en we hadden dat blijkbaar nodig.'

Fischer voelde dat hij een ondankbare taak had gehad als centrumspits. 'We hadden het aanvallend moeilijk en moesten een oplossing vinden en dat bleken hoge ballen te zijn. Maar ik kan jullie één ding verzekeren: ik zal nooit goed zijn in de lucht tegen verdedigers van 1 meter 90.'

Zaterdag wacht de volgende confrontatie als Denemarken moet aantreden tegen Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.