Vervanger boze Fischer bezorgt jonge Denen goede EK-start

Reacties

Jong Denemarken heeft gastland Tsjechië verslagen tijdens het openingsduel van het EK Onder-21. Ajacied Viktor Fischer (foto) begon bij de Denen in de basis, maar werd na een klein uur tot zijn grote onvrede naar de kant gehaald. Dat bleek evenwel een goede wissel.

Vervanger boze Fischer bezorgt jonge Denen goede EK-start

Fischer was het afgelopen seizoen grotendeels geblesseerd aan zijn hamstring, maar mocht in de slotfase van het seizoen toch nog een aantal keer meedoen bij Ajax. Dat deed hij vooral in de punt van de aanval, de positie waarop hij ook woensdag startte. In de eerste helft kregen hij en zijn landgenoten echter maar weinig voet aan de grond in Praag.

De Tsjechische rechtsback Pavel Kaderabek - die woensdag werd aangetrokken door 1899 Hoffenheim - zorgde tien minuten voor rust met het eerste doelpunt van het toernooi namelijk voor vreugde op de tribunes. Hij stoomde op, trok naar binnen en schoot met links in de lange hoek raak: 1-0. Kort na de pauze was het echter verdediger Jannik Vestergaard van Werder Bremen die met het hoofd voor de gelijkmaker zorgde.

Direct daarna moest Fischer, die zich nauwelijks kon onderscheiden, naar de kant. Daarbij toonde hij zich woedend op bondscoach Jess Thorup, die wél zijn gelijk kreeg. Lang leek het bij 1-1 te blijven, maar kort voor tijd was het de vervanger van Fischer die zijn moment pakte. Pione Sisto (FC Midtjylland) bezorgde Denemarken uit een scrimmage een vliegende start in Groep A: 1-2. Later op de avond spelen in die poule Jong Duitsland en Jong Servië tegen elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.