Ajacied Fischer mag zich melden voor zomers jeugd-EK

Reacties

Viktor Fischer neemt deze zomer deel aan het Europees Kampioenschap Onder-21 in Tsjechië. Ploeggenoot Lucas Andersen zit niet bij de selectie van bondscoach Jess Thorup.

Ajacied Fischer mag zich melden voor zomers jeugd-EK

De Deense bondscoach maakte maandag zijn 23-koppige selectie bekend voor het EK Onder-21, dat op 17 juni van start gaat. De Ajax-aanvaller is de enige opgeroepen Eredivisie-speler. Andere bekende namen in de Deense ploeg zijn onder andere Jores Okore (Aston Villa) en Pierre-Emile Højbjerg (Bayern München, verhuurd aan Augsburg).

Voor de twintigjarige Ajacied komt de oproep als een opsteker na een lange revalidatieperiode. Fischer was ruim een jaar geblesseerd aan zijn hamstring en onderging daarvoor een operatie. Na veertien maanden afwezigheid maakte de vleugelspeler op 19 april zijn rentree in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Sinds zijn rentree scoorde de Deense aanvaller vier keer, waarvan drie keer voor de hoofdmacht. Tegen SC Cambuur (3-0) nam hij twee goals voor zijn rekening en in de laatste competitiewedstrijd bij FC Dordrecht (2-1) één.

De jonge Denen beginnen op 17 juni aan hun toernooi met een wedstrijd tegen gastland Tsjechië. De finale van het EK staat op 30 juni gepland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.