Trezeguet redt Juventus

Udinese heeft het Juventus moeilijk gemaakt, maar kon niet voorkomen dat de koploper in de Serie A er met de punten vandoor ging. Davide Trezeguet maakte in de slotfase de enige treffer.

Juventus maakte in de eerste helft weinig indruk. Ook de rode kaart voor Udinese-middenvelder Giampiero Pinzi kon daar geen verandering in brengen. Dat was meer besteed aan Trezeguet, die als invaller zijn ploeg zes minuten voor tijd behoedde van puntverlies (1-0). De Franse international werd met het oog op het Champions League-duel met Deportivo La Coruña aan de kant gehouden.

Parma profiteerde niet van het puntverlies van concurrent Udinese. In de strijd om Europees voetbal was het 0-0 gelijkspel tegen Atalanta Bergamo geen goed resultaat voor Parma. Middenmoters Modena en Perugia waren in evenwicht (1-1). Perugia-keeper Kalac onderscheidde zich verschillende keren. De 1-1 tegen de degradatiekandidaat Como was teleurstellend voor Brescia, maar het was wel de twaalfde wedstrijd op rij zonder nederlaag. Hekkensluiter Torino boekte de derde zege van het seizoen. Het ging ten koste van Reggina, dat door de 1-0 nederlaag in de gevarenzone is beland. Dankzij een 3-1 overwinning op Piacenza nam Empoli enige afstand van de rode streep.