Trefzekere Elia bewijst tegen Newcastle gelijk van Koeman

Reacties

Dankzij twee doelpunten van Eljero Elia heeft Southampton van manager Ronald Koeman de vijfde zege in zes competitiewedstrijden geboekt. Het Newcastle United van Vurnon Anita, Daryl Janmaat en Tim Krul was het slachtoffer van de wederopstanding van Elia: 1-2.

Trefzekere Elia bewijst tegen Newcastle gelijk van Koeman

Vooral Janmaat en Krul beleefden een zware avond tegenover Elia. De 27-jarige vleugelspits was de rechtsback en de doelman van Newcastle bij beide doelpunten te vlug af. Zowel na veertien als na 62 minuten was de 28-voudige Oranje-international dankzij assists van James Ward-Prowse en Shane Long sneller bij de bal. Vervolgens waren zijn schoten Krul te machtig. De eerste was weliswaar hard, maar door het midden, waardoor de 26-jarige Hagenaar niet vrijuit ging. Het tweede schot verdween buiten het bereik van Krul in de hoek.

Na zijn eerste treffer vloog Elia bij de zijlijn Koeman in de armen, om zijn dankbaarheid te uiten voor het feit dat de 51-jarige oud-international het vertrouwen in hem uitsprak door hem van Werder Bremen te huren. In de Bundesliga moest Elia naar zijn zin te veel werk verrichten als linksbuiten in een 4-4-2-systeem. Bovendien ontbrak hij de laatste vijf competitieduels in de wedstrijdselectie van trainer Robin Dutt.

Daryl Janmaat komt te laat om Eljero Elia van scoren af te houden: 0-1.
Daryl Janmaat komt te laat om Eljero Elia van scoren af te houden: 0-1.

Bij Southampton bewijst Elia in een formatie met drie spitsen dat hij nog altijd de speler kan zijn die op het WK 2010 in aanloop naar de verloren finale tegen Spanje indruk maakte als supersub bij Oranje. In zijn tweede duel voor The Saints voorkwam hij met zijn eerste goals sinds november 2013 immers dat slechte communicatie in de defensie van Southampton puntenverlies opleverde. Florin Gardos, de vervanger van Toby Alderweireld, werkte de bal via Yoan Gouffran in zijn eigen doel (1-1).

Nadat Elia in de 62ste minuut voor 1-2 had gezorgd, was zowel Newcastle als Southampton nog dicht bij een doelpunt. Graziano Pellè raakte met een kopbal echter de lat, terwijl Newcastle-verdediger Paul Dummett in kansrijke positie naast kopte. Hoewel The Saints in de slotfase met de rug tegen de muur stonden en van geluk mochten spreken dat hands van José Fonte geen penalty opleverde, blijft de derde plaats in het bezit van de ploeg van Koeman. Het bezorgde Elia een staande ovatie bij zijn wissel. Newcastle wacht al drie duels op een zege en staat elfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.