Trefzekere Dost helpt Wolfsburg aan gelijkspel bij Gladbach

Bas Dost is als invaller belangrijk geweest voor VfL Wolfsburg. Op bezoek bij Borussia Mönchengladbach maakte hij in de slotfase de gelijkmaker: 2-2.

Thuisploeg Gladbach, dat aantrad zonder Luuk de Jong en Roel Brouwers, kwam in de 51ste minuut op achterstand, toen Diego een voorzet van Ricardo Rodriquez binnen tikte. Gladbach toonde echter veerkracht en stond een kwartier later op voorsprong. Raffael scoorde na een fraaie solo en Juan Arango schoot een vrije trap binnen.

Elf minuten voor tijd besloot Wolfsburg-trainer Dieter Hecking pinchhitter Dost het veld in te brengen. Zeven minuten later bekroonde de Nederlandse spits zijn invalbeurt door de 2-2 te maken, nadat hij attent was bij een afvallende bal. Het was de eerste seizoentreffer voor Dost, die kwakkelde met blessures. Op 9 februari maakte hij zijn laatste competitiedoelpunt.

Het elftal van Brouwers en De Jong, die een handvol seconden (!) mee mocht doen en geen enkele bal raakte, neemt door het gelijkspel de derde plaats over van Borussia Dortmund. Het team pakte 33 punten uit de eerste zeventien wedstrijden. Wolfsburg had ook op gelijke hoogte kunnen komen met Dortmund, maar blijft nu met dertig punten op de vijfde positie staan.