Transferdagboek 16/06: Ronaldo, Gabigol en Larsson

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 16/06: Ronaldo, Gabigol en Larsson

De berichten dat Cristiano Ronaldo zijn zinnen heeft gezet op een vertrek bij Real Madrid, heeft andere clubs op ideeën gebracht. Zo ook Sporting Lissabon, de club die hij in 2003 verliet voor Manchester United. 'Cristiano, een verloren zoon komt altijd weer naar huis. Waar wacht je nog op?', slingerde de Portugese club met een knipoog de wereld in via Twitter. Volgens het Spaanse MARCA heeft Ronaldo inmiddels zijn collega-internationals op de hoogte gebracht van zijn vertrekwens.

Het huwelijk tussen Gabigol en Internazionale is (nog) geen gelukkige. Las Palmas biedt een oplossing voor de problemen. Technisch directeur Toni Cruz meldde zich al Milaan. 'Hij is het doel, maar niet ons enige doel.' Maar de vraag is of de Braziliaanse aanvaller ook ingaat op de Spaanse avances. Naar verluidt loopt hij niet echt warm voor Las Palmas.

Bayern München winkelt verder bij 1899 Hoffenheim. Na Niklas Süle en Sebastian Rudy wil de Beierse grootmacht ook Andrej Kramaric halen. Althans, dat stelt Sportske Novosti. Volgens de Kroatische krant heeft Bayern een bijzonder plan met de 25-jarige spits, in wie de Duitse kampioen veel potentie ziet. Eerst kopen en dan direct weer verhuren aan Hoffenheim, zodat hij zich daar verder kan ontwikkelen.

Een transfer van Douglas Costa naar Juventus lijkt een serieuze mogelijkheid. De Braziliaanse aanvaller wil vertrekken bij Bayern München en is inmiddels Paulo Dybala gaan volgen op Instagram, wat voor Italiaanse en Duitse media wordt opgevat als een aanwijziging voor een aanstaande transfer.

Het kan echter ook andersom opgevat worden. Dani Alves, rechtsback van Juventus, zegt namelijk het volgende in de Italiaanse media: 'Als Dybala zich wil verbeteren, moet hij Juventus verlaten.' Vertrekt Dybala dan naar Bayern? Voorlopig lijkt het allemaal niet meer dan speculeren. Zoals het ook slechts geruchten zijn dat Barcelona, Chelsea, Arsenal, Real Madrid en Paris Saint-Germain een oogje hebben op Dybala.

Door diverse Italiaanse media wordt Sam Larsson in verband gebracht met Fiorentina. De Zweedse vleugelspits van SC Heerenveen heeft zijn wens om deze zomer uit Friesland te vertrekken nooit onder stoelen of banken gestoken, maar de belangstelling van de Serie A-subtopper is op dit moment niet concreet.

Manager Antonio Conte ligt op ramkoers met Chelsea. De manager is boos omdat de clubleiding niet de spelers heeft gehaald waar hij om vroeg. Een aantal van die spelers heeft daarom inmiddels voor een andere club gekozen. Conte zou dusdanig ontevreden zijn dat hij volgens Sky Sport Italia overweegt om zijn contract in te leveren. Wanneer hij dat inderdaad doet, is Thomas Tuchel een belangrijke kandidaat om hem op te volgen.

Bij AC Milan is het door de beslissing van Gianluigi Donnarumma om zijn tot medio 2018 doorlopende contract niet te verlengen eveneens onrustig. Sky meldt dat de doelman alleen vertrekt wanneer hij naar Real Madrid kan. Alle andere clubs kunnen zich de moeite van een belletje beter besparen. Ondertussen heeft Milan Kevin Trapp benaderd om Donnarumma op te volgen. De Duitse doelman van PSG kost echter achttien miljoen euro en dat vinden de Rossoneri nog te veel.

Arsenal-manager Arsène Wenger wil graag zijn defensie van een boost voorzien en heeft zich daarom gemeld bij Fenerbahçe met een bod van twaalf miljoen euro over Simon Kjaer, aldus The Sun. De Deense international wordt gezien als het ideale slot op de deur. Zijn komst zou betekenen dat Calum Chambers en Carl Jenkinson mogen vertrekken.

Ook het gepromoveerde Newcastle United zoekt naar verdedigende versterking. Aymen Abdennour staat bovenaan het verlanglijstje. De verdediger staat onder contract bij Valencia, maar mag daar voor zestien miljoen euro vertrekken. Volgens Foot Mercato hebben meerdere Premier League-clubs belangstelling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.