Transferdagboek 14/06: Pellegrini, Donnarumma en Emre Mor

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 14/06: Pellegrini, Donnarumma en Emre Mor

Crystal Palace lijkt er nog niet uit wat betreft de benoeming van een nieuwe trainer. Frank de Boer is zoals bekend in beeld, maar nu is de Londense club ook gesprekken gestart met Manuel Pellegrini. De Chileen is nu nog in dienst van Hebei China Fortune FC, maar staat volgens Sky Sports open voor een terugkeer in de Premier League, waar hij eerder Manchester City diende.

De soap rond het contract van Gianluigi Donnarumma blijft Italië bezighouden. AC Milan is het met Mino Raiola eens geworden over het nieuwe jaarsalaris voor de jonge doelman, dat vierenhalf miljoen plus bonussen moet gaan bedragen. Nu steggelen club en zaakwaarnemer nog over de vertrekclausule in het contract van het supertalent. Raiola wil dat het vertrekbedrag aanmerkelijk lager komt te liggen indien Milan zich niet voor de Champions League plaatst. Milan wil daar geen gehoor aan geven, maar verkeert in dubio omdat het contract van de goalie al over een jaar afloopt en er dus haast geboden is.

Adnan Januzaj lijkt alweer op weg naar zijn volgende club. Het toptalent van weleer staat in de belangstelling van AS Roma, melden Belgische media. De 22-jarige Belg komt niet meer voor in de plannen van Manchester United, dat hem al verhuurde aan Borussia Dortmund en Sunderland. Bij beide clubs had de dribbelaar weinig succes.

Om Emre Mor tot volle wasdom te laten komen, overweegt Borussia Dortmund de Turkse dribbelaar komend seizoen op huurbasis elders onder te brengen. Media uit Turkije melden dat trainer Peter Bosz zou hebben ingestemd met het uitlenen van Mor. De negentienjarige linkspoot kwam het afgelopen seizoen tot twaalf duels voor Dortmund, waarin hij een keer scoorde.

Manchester United rekende al een beetje op de komst van Fabinho, maar mogelijk gooit Atlético Madrid roet in het eten. AS meldt namelijk dat de middenvelder is gespot terwijl hij samen met zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes én Atlético-bestuurder Angel Gil Martin aan het dineren was. Atlético mag nieuwe spelers pas vanaf 1 januari inzetten, waardoor Fabinho mogelijk eerst wordt verhuurd.

Manchester City gaat zijn vraagprijs van twintig miljoen euro voor Samir Nasri laten zakken, meldt The Sun. De Franse middenvelder werd vorig seizoen verhuurd aan Sevilla en presteerde daar heel behoorlijk, maar desondanks is er nauwelijks belangstelling voor hem. Door de prijs te verlagen hoopt City dat er toch nog clubs komen voor Nasri.

AC Milan haalde met André Silva reeds een nieuwe spits in huis, maar de Italianen willen nog een aanvaller halen. Nikola Kalinic staat bovenaan het verlanglijstje. Fiorentina, de huidige club van de Kroaat, heeft te horen gekregen dat Milan bereid is om Gabriel Paletta en Gianluca Lapadula naar Florence over te doen in ruil voor Kalinic, aldus La Nazione.

Joe Hart nam onlangs uitgebreid afscheid van Torino, maar mogelijk staat de Engelsman volgend seizoen gewoon weer onder de lat in Turijn. De doelman is niet onder de indruk van de aanbieding van West Ham United en ziet bij Manchester City blijven al helemaal niet als een optie, meldt Tuttosport. Torino wil graag door met Hart, maar praat ook met Paris Saint-Germain over Salvatore Sirigu.

Het lijkt slechts wachten op de transfer van Mohamed Salah naar Liverpool. De Egyptische aanvaller heeft inmiddels een transferverzoek ingediend bij AS Roma, dat bereid is mee te werken. Liverpool moet dan echter wel veertig miljoen euro op tafel leggen en vooralsnog gaat de Engelse topclub niet verder dan 32 miljoen, aldus Sky Sport Italia.

Het is sowieso druk in Italië wat betreft transfers, want Juventus lijkt vrijwel rond met Douglas Costa. De Braziliaan wil weg bij Bayern München omdat hij daar naar zijn eigen inzicht te vaak op de bank zit. Juve heeft nu een bod van 45 miljoen euro inclusief bonussen gedaan. Bayern vraagt vijftig miljoen, maar vanwege de goede band tussen de clubs wordt een akkoord op korte termijn verwacht.

Een transfer die wat minder zeker is, is die van Suso naar AS Roma. De aanvaller heeft een goed seizoen achter de rug bij AC Milan, maar die club is desondanks bereid om hem voor dertig miljoen euro te laten gaan om niet in de knoop te komen met de regels van Financial Fair Play. Roma wil vooralsnog niet meer betalen dan 25 miljoen en heeft ook nog eens concurrentie van Napoli, aldus AS.

Arsène Wenger zoekt het deze zomer weer ouderwets in Frankrijk als het gaat om versterkingen voor Arsenal. The Telegraph schrijft dat Kylian Mbappé (AS Monaco), Thomas Lemar (AS Monaco) en Alexandre Lacazette (Olympique Lyon) bovenaan het verlanglijstje van de Londenaren staan. Lyon heeft al laten weten oren te hebben naar een ruiltransfer met Olivier Giroud, die ook naar West Ham United kan.

Over naar Everton, dat met de bijna afgeronde komst van doelman Jordan Pickford nog lang niet klaar is. Manager Ronald Koeman mag 170 miljoen euro uitgeven. Een deel daarvan is gereserveerd voor Ajax-aanvoerder Davy Klaassen, maar ook Swansea City's Gylfi Sigurdsson en Burnley-verdediger Michael Keane staan op de nominatie om naar Goodison Park te verhuizen, meldt The Daily Express.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.