Transferdagboek 11/06: Dzeko, Forsberg, Mahrez en Klaassen

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 11/06: Dzeko, Forsberg, Mahrez en Klaassen

Edin Dzeko heeft uitermate goede herinneringen aan VfL Wolfsburg, waarmee hij in 2009 kampioen werd. De Bosnische spits spreekt hardop zijn wens uit te willen terugkeren. Maar de fans van Die Wölfe moeten nog wel even geduld hebben. 'Ik heb alles te danken aan Wolfsburg. Anders was er voor mij nooit Manchester City en AS Roma gekomen', aldus Dzeko tijdens een gala in de Volkswagen Arena. 'Ik ben nog maar 31 en voel me beter dan ooit. Ik heb nog een contract voor drie jaar bij Roma. Maar ik hoop dat ik nog een keer als speler terugkeer bij Wolfsburg.'

De begeerde Emil Forsberg heeft nagelaten de twijfels over zijn toekomst bij RB Leipzig weg te nemen. 'Ik heb een mooie tijd gehad in Leipzig, mijn zaakwaarnemer houdt zich bezig met al het andere', zei de Zweed met een contract tot medio 2021. Naast Liverpool is AC Milan een potentiële bestemming. 'Het is een van de grootste clubs ter wereld. Ze zijn bezig met een zeer interessant project. Ze willen terug op de troon.' Zijn zaakwaarnemer Hasan Cetinkaya zette de deur open. 'Misschien is het voor hem tijd om zich te laten zien bij een van de grotere clubs.'

AC Milan zou inmiddels volgens The Daily Express hebben afgezien van Diego Costa. De Spaanse international, die op de schopstoel zit bij Chelsea, zou namelijk qua salariseisen te hoog in de boom zitten. De spits zou namelijk zo'n 225 duizend euro per week willen en niet bereid zijn water bij de wijn te doen.

Álvara Morata is hard op weg naar Manchester United, dat zo'n zeventig miljoen euro gaat overmaken richting Real Madrid. Een bevestiging laat op zich wachten, maar de aanvaller zelf geeft ook signalen af. Zo heeft hij een Instagram-post geliked, waarin een fan van United de transfer van Morata besprak.

Arsenal heeft zijn oog laten vallen op Aleksandr Golovin, zo bericht The Daily Mirror. De Londenaren denken dat CSKA Moskou voor ongeveer elf miljoen euro bereid is om de 21-jarige middenvelder te verkopen. Arsenal heeft daarbij aangeboden om Golovin nog voor een jaar te verhuren aan CSKA Moskou. De middenvelder staat nog vier seizoenen onder contract bij de Russische topclub.

Antero Henrique, de nieuwe technisch directeur van Paris Saint-Germain, wil zichzelf een onvergetelijk welkomstgeschenk bezorgen. Althans, volgens L'Équipe. De bestuurder is van plan om snel een afspraak te maken met het management van Kylian Mbappé, de kroonjuweel van AS Monaco. Zolang de achttienjarige aanvaller nog niet zijn in 2019 aflopende contract heeft verlengd, zal Mbappé deze rubriek nog wel vaak halen.

Riyad Mahrez heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Barcelona, maar de Catalanen hebben de Algerijn van Leicester City geadviseerd geduld te brachten. De krant Sport bericht dat Mahrez in elk geval voorlopig de boot van andere geïnteresseerde clubs, zoals Arsenal, afhoudt. Onlangs diende de dribbelaar een officieel transferverzoek in bij Leicester City.

In navolging van trainer Peter Bosz (Borussia Dortmund) moet Ajax vrezen voor het vertrek van enkele belangrijke spelers. Joël Veltman gaf onlangs tegenover VI al aan open te staan voor een transfer en nu lijkt ook de interesse voor Davy Klaassen (24) op gang te komen. Door The Daily Mirror wordt concrete belangstelling van Everton gemeld. De club van Ronald Koeman zou bereid zijn 23 miljoen euro te betalen voor de aanvallende middenvelder van Ajax.

Een opvallend bericht uit Parijs: Marco Verratti (24) zou Paris Saint-Germain hebben laten weten dat hij wil vertrekken bij de club. L'Équipe maakt melding van dit bericht, en weet eveneens bij welke clubs de Italiaanse middenvelder hoog op het verlanglijstje staat. Het gaat om Juventus en Barcelona. Het is echter de vraag of PSG wil meewerken aan Verratti's vertrekwens en als dat al het geval is, moet er een transfersom van minimaal tachtig miljoen euro op tafel komen.

Juventus zou ook concrete belangstelling hebben voor Douglas Costa van Bayern München. De Italiaanse kampioen gaat volgens diverse media volgende week rond de tafel met Bayern, om de mogelijkheid van een transfer te bespreken. Douglas Costa moet rond de dertig miljoen euro kosten.

Zelf kan Juventus een aanmerkelijk groter bedrag verdienen op de transfermarkt. Italiaanse media maken melding van belangstelling van Chelsea voor Alex Sandro (26). De club van Antonio Conte zou zelfs zestig miljoen euro willen betalen voor de linksback die medio 2015 overkwam van FC Porto. Een eerste bod van vijftig miljoen zou door Juventus al zijn afgewezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.