Transferdagboek 15/06: Oblak, Morata, Mbappé en Szczesny

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 15/06: Oblak, Morata, Mbappé en Szczesny

Atlético Madrid lijkt doelman Jan Oblak binnenboord te houden. De doelman staat door zijn prestaties in Spanje in de belangstelling van diverse clubs in Europa, maar volgens het Spaanse Sport staat de Sloveense goalie op het punt zijn contract met een jaar te verlengen. Met de nieuwe deal, die tot medio 2022 loopt, gaat een flinke salarisverhoging gepaard. De contractverlenging is goed nieuws voor Atlético Madrid, dat door de transferban deze zomer niet de transfermarkt op mag.

AS Monaco en Olympique Marseille hebben een principeakkoord bereikt over spits Valère Germain. Volgens L'Équipe is er met de deal een bedrag tussen de acht en tien miljoen euro gemoeid. Germain gaat in de havenstad een vierjarig contract ondertekenen en keert daarmee terug naar zijn geboorteplaats. De spits maakte in het kampioensjaar van AS Monaco tien doelpunten in 36 wedstrijden.

Er wordt meer bekend rondom de deal tussen Real Madrid en Manchester United over spits Álvaro Morata. Het lijkt een kwestie van tijd tot de megadeal tussen de grootmachten aangekondigd wordt, volgens Sky Sports Italia ligt het contract voor Morata al klaar in Engeland. Het zou gaan om een deal waarbij de Spaanse spits met een vierjarig contract een kleine vijftig miljoen euro kan verdienen. In zowel Engeland als Spanje wordt een transfersom van 74 miljoen euro genoemd.

De Europese top jaagt op de handtekening van Kylian Mbappé, maar met een opmerkelijke uitspraak hoopt Paris Saint-Germain trainer Unai Emery de spits in Frankrijk te houden. Real Madrid en Arsenal worden nadrukkelijk gelinkt aan Mbappé, maar Emery vindt dat het wonderkind bij PSG hoort. 'Met alle respect voor AS Monaco, maar hij moet naar Parijs komen. Hij heeft familie hier en hij ging hier naar school. We spreken van gevoel, passie en verlangen, maar wat kan nou mooier zijn om voor je stad te spelen?'

Nu Gianluigi Donnarumma zijn contract bij AC Milan niet gaat verlengen, moet de Italiaanse topploeg snel schakelen voor een vervanger onder de lat. Norberto Neto (Juventus), Mattia Perin (Genoa) en Wojciech Szczesny (Arsenal) zijn inmiddels al bekeken door AC Milan, Sky Sports Italia stelt dat Neto bovenaan het verlanglijstje staat. Er wordt getwijfeld aan de fitheid van Perin en Szczesny lijkt op weg naar Juventus.

Woensdag werd al gemeld dat Adnan Januzaj alweer op weg lijkt naar zijn volgende club. Volgens verschillende Belgische media staat de international in de belangstelling van AS Roma. Manchester United wil het toptalent van weleer echter verkopen met een terugkoopoptie aan Real Sociedad. De familie Januzaj wil niets weten van een dergelijke constructie en is volgens Het Nieuwsblad uit op een definitieve breuk met The Red Devils. In het seizoen 2013/14 debuteerde de Kosovaarse Belg onder David Moyes. Later ging het minder met de 22-jarige aanvaller. Louis van Gaal en José Mourinho hadden geen ruimte voor de dribbelaar, hierdoor verhuurde Manchester United hem aan Borussia Dortmund en Sunderland.

Birmingham City heeft een contractvoorstel neergelegd bij John Terry, dat liet trainer Harry Redknapp weten in gesprek met Talksport. 'We hebben hem een goed voorstel gedaan en meer kunnen we niet doen', aldus de zeventigjarige manager. Opvallend is het feit dat eerder ook het gerucht ging dat Aston Villa de 36-jarige stopper naar het Championship wil halen. The Villans zijn namelijk de grote rivaal van Birmingham City.

De transferzomer is nog lang, maar Paris Saint-Germain heeft volgens Bild de stekker uit de onderhandelingen met Pierre-Emerick Aubameyang getrokken. Eerder meldde de Duitse krant dat de deal al beklonken was, maar nu focust de Franse grootmacht zich op het aantrekken van een middenvelder. Dit betekent mogelijk goed nieuws voor Peter Bosz, maar het valt te betwijfelen of het Die Borussen daadwerkelijk lukt om de pijlsnelle Gabonees binnenboord te houden. Dat PSG mikt op een middenvelder, heeft volgens Bild te maken met een mogelijk vertrek van Marco Verratti naar Barcelona.

Het leek in kannen en kruiken: Claudio Ranieri zou volgens verschillende Franse media zelfs al de nieuwe trainer van Nantes zijn. Eerst wachtte de Italiaanse manager nog op groen licht van de Franse bond, aangezien de reglementen een trainer van boven de 65 verbieden. Toestemming heeft hij inmiddels gekregen, maar bevestiging van de Ligue 1-club blijft uit. Volgens L'Équipe heeft dit ermee te maken dat er een kaper op de kust is. Volgens de Franse krant heeft de voormalig succescoach van Leicester City een last minute-voorstel van Crystal Palace ontvangen. The Eagles hebben ook Frank de Boer hoog op het wensenlijstje staan.

Fernando Torres ziet een transfer naar Mexico niet zitten. De 33-jarige spits van Atlético Madrid heeft een enorm lucratieve aanbieding van Queretaro afgeslagen, weet AS. Eerder gooide ook Cruz Azul al een lijntje uit. Torres wil zijn jeugdliefde, waar hij nog een contract heeft tot medio 2018, echter trouw blijven.

Leicester City hoopt zich voor komend seizoen te versterken met Harry Maguire. De kampioen van 2016 heeft ruim twintig miljoen euro over voor de centrale verdediger die afgelopen seizoen met Hull City uit de Premier League degradeerde, meldt de BBC. Eerder bracht Leicester ook een bod uit op Jonny Evans van West Bromwich Albion, maar manager Craig Shakespeare gaat nu vol voor Maguire.

Tegenover de mogelijke komst van Maguire staat de onzekerheid rond Ahmed Musa én Jamie Vardy. Beide aanvallers staan in de belangstelling van Fenerbahçe, meldt DHA. Musa en Vardy zijn in beeld als opvolgers van Robin van Persie, die afgelopen seizoen teleurstellend presteerde. Ook staan Emmanuel Emenike en Moussa Sow op het punt de Turkse topclub te verlaten.

Leonid Slutsky hoopt dankzij zijn goede band met Chelsea-eigenaar Roman Abramovich enkele spelers van de Londense topclub op huurbasis te verwelkomen. De kersverse manager van Hull City heeft zijn pijlen gericht op Tomás Kalas, die in de periode 2011-13 op huurbasis speelde voor Vitesse. De jaren daarna werd de nu 24-jarige verdediger uit Tsjechië uitgeleend aan 1. FC Köln, Middlesbrough en Fulham.

Tom Ince gaat mogelijk met Huddersfield Town de Premier League in. De 25-jarige vleugelaanvaller staat nog tot medio 2019 onder contract bij Derby County, maar Huddersfield-manager David Wagner is een groot fan van de zoon van voormalig Engeland-aanvoerder Paul Ince. Als speler van Crystal Palace en Hull City flopte Ince Jr. in de Premier League, maar hij is vastberaden te laten zien dat hij het hoogste niveau aankan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.