Transferdagboek 04/06: Hazard, Di María, Lacazette en Balotelli

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 04/06: Hazard, Di María, Lacazette en Balotelli

Eden Hazard flirt openlijk met Real Madrid. De Belg in dienst van Chelsea heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij de Champions League-winnaar als een ideale vervolgstap ziet in zijn carrière. Op een persconferentie bij de nationale ploeg blijft Hazard bij deze mening. 'Of ik geïnteresseerd ben? Bestaat er een voetballer die niet graag bij Real zou voetballen? Het is een grote ploeg. Iedereen zou geïnteresseerd zijn.'

Barcelona wil landgenoten Ángel Di María en Lionel Messi bij elkaar brengen. De Catalanen zijn op zoek naar een vervanger voor Arda Turan, die aan het einde van dit seizoen lijkt te vertrekken bij de Spaanse grootmacht. Le Parisien meldt dat Di María Barcelona dat extra stukje kwaliteit moet geven om topwedstrijden te beslissen. De Argentijn speelde in het verleden voor Real Madrid, wat de mogelijke overstap pikant maakt.

Een transfer naar Atlético Madrid zit er vanwege de transferban voorlopig niet in voor Alexandre Lacazette, Liverpool wil profiteren van die situatie. Volgens The Sunday Express gaan afgevaardigden van de club snel aan tafel met de zaakwaarnemer van Lacazette. De spits van Olympique Lyon leek lang op weg naar Spanje, terwijl ook Arsenal gelinkt werd aan de goaltjesdief. The Gunners spelen volgend seizoen echter niet in de Champions League, Liverpool wel.

Roberto Mancini werd onlangs aangesteld als trainer van Zenit Sint-Petersburg en de Italiaan begint direct aan een zoektocht naar een nieuwe spits. Edin Dzeko had volgens The Sun geen trek in een transfer naar Rusland, waardoor Mancini de pijlen nu richt op Mario Balotelli. De twee werkten in het verleden samen bij Internazionale en Manchester City, momenteel staat Balotelli onder contract bij Olympique Nice.

The Sun meldt ook dat Chelsea op de handtekening van Dani Alves jaagt. De back van Juventus, zaterdagavond nog verliezend finalist in de Champions League, beschikt in Turijn over een contract tot de volgende zomer. Juventus hengelde de Braziliaanse rechtsback vorig jaar transfervrij binnen. Bij Chelsea zou Dani Alves de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Victor Moses, die dit seizoen als vrije speler de rechterflank bestreek.

Douglas keert mogelijk terug naar de Eredivisie. De genaturaliseerde Nederlander staat onder contract bij Sporting Lissabon, maar kwam dit seizoen tot nog geen tien wedstrijden in de hoofdmacht. Het Portugese Record meldt dat diverse clubs uit de Eredivisie de mandekker op de radar hebben staan, namen worden echter niet genoemd. Douglas speelde van 2007 tot en met 2013 in het shirt van FC Twente, hij kwam toentertijd tot 160 Eredivisie-duels.

Datzelfde Record heeft ook nieuws over Marvin Zeegelaar. De linksback maakte bij Rio Ave indruk op Sporting Lissabon, dat hem een dik contract aanbood. Opeens was Zeegelaar een speler met een clausule van 45 miljoen euro in zijn contract en werd hij zelfs bij de selectie van het Nederlands elftal gehaald. Een jaar later lijkt het Portugese avontuur van Zeegelaar klaar, Newcastle United ziet in de Nederlander een goedkope optie voor de backpositie. Newcastle promoveerde dit seizoen naar de Premier League.

In zijn eerste jaar in Europa maakte Giovanni Simeone, zoon van, indruk bij Genoa. De spits scoorde twaalf keer in de Serie A. Il Secolo XIX meldt dat het goede spel van Simeone de aandacht van Fiorentina heeft getrokken. De formatie uit Florence zou zich inmiddels met een bod van vijftien miljoen euro hebben gemeld bij Genoa. Fiorentina hoopt daarmee andere ploegen met interesse, Lazio en Villarreal, af te troeven.

Max Meyer heeft een aanbieding van Schalke 04 om zijn in 2018 aflopende contract te verlengen naast zich neergelegd. Dat bevestigt de 21-jarige aanvallende middenvelder in gesprek met Bild. 'In samenspraak met mijn management heb ik besloten niet in te gaan op het voorstel', aldus Meyer, die in de belangstelling zou staan van het VfL Wolfsburg van Andries Jonker. 'Dat is in elk geval geen optie voor mij.' De international doorliep de jeugdopleiding van Schalke 04 om in het seizoen 2012/13 zijn debuut in de hoofdmacht te vieren.

Het eerste jaar van Nolito bij Manchester City is geen doorslaand succes geworden. Vandaar dat de dertigjarige Spanjaard van manager Pep Guardiola toestemming heeft gekregen om op huurbasis te vertrekken naar het geïnteresseerde Sevilla, zo bericht The Daily Mail. Eduardo Berizzo, waarschijnlijk de nieuwe trainer van Sevilla, werkte bij Celta de Vigo zeer goed samen met Nolito.

Thomas Tuchel wordt niet de nieuwe trainer van Bayer Leverkusen, zo heeft zijn belangenbehartiger Olaf Meinking laten weten aan de Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung. De door Borussia Dortmund ontslagen trainer wil even gas terugnemen. 'Na zijn vakantie zullen we zien hoe de zaken zich ontwikkelen. Hij kan natuurlijk ook naar het buitenland gaan.' Tuchel stond naar verluidt bovenaan de verlanglijst van Leverkusen, dat een opvolger zoekt voor Tayfun Korkut.

Álvaro Morata lijkt juist te blijven waar hij is. De spits van Real Madrid heeft een snelle terugkeer naar Italië uitgesloten na de overwinning op Juventus in de Champions League-finale. Onder andere AC Milan had interesse. 'Nee, volgend seizoen ben ik zeker niet in Italië', zei de 24-jarige Spanjaard tegen Mediaset Premium. 'Ik wil hier doorgaan, al is het moeilijk. Ik kan je alleen vertellen wat ik in de kranten lees, verder weet ik ook niets. Ik houd van Italië, maar ik ben gelukkig hier. Madrid is mijn stad en mijn team. Wel heb ik altijd gezegd dat Juventus mijn tweede thuis is.'

Louis van Gaal wordt ondertussen genoemd bij verschillende Premier League-clubs. Volgens The Daily Mirror staat de Nederlander zowel bij Crystal Palace als Southampton hoog op de kandidatenlijst. Bij die laatste club is Claude Puel nog de manager, maar de vraag is of dat begin volgend seizoen ook nog zo is. Engelse media melden dat de Fransman intern onder druk staat bij de middenmoter uit de Premier League. Crystal Palace zoekt naar een nieuwe manager na het vertrek van Sam Allardyce.

Dan naar Arsenal. Kylian Mbappé moet afgaande op de berichten de grote zomeraankoop worden van The Gunners. De interesse van Arsène Wenger in zijn nog maar achttienjarige landgenoot is niet nieuw, maar de geruchten over een bod van ruim 108 miljoen euro zijn dat wel. Dat terwijl The Daily Mail schrijft dat Arsenal Mbappé vorig jaar nog voor zo'n drie ton naar Noord-Londen kon halen. Toen liepen de gesprekken alleen op niets uit. De jonge aanvaller scoorde in het seizoen van zijn doorbraak 26 keer voor AS Monaco in 44 wedstrijden en mag zich inmiddels ook Frans international noemen.

Manchester City is door Ederson en Bernardo Silva te halen al vroeg in de transferzomer enorm actief en de stadgenoot kan natuurlijk niet achterblijven. Manchester Evening News bericht deze zondag over de interesse van Manchester United in Gareth Bale. Het mislopen van Antoine Griezmann zou betekenen dat de club van manager José Mourinho de belangstelling verlegt naar de 27-jarige Welshman van Real Madrid. United zou een eerste bod voorbereiden van 114 miljoen euro en dat zou dan weer een nieuwe recordtransfer betekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.