Transferdagboek 02/06: Hazard, Griezmann en Vitolo

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 02/06: Hazard, Griezmann en Vitolo

Eden Hazard is niet van plan om Chelsea deze zomer te verlaten. De 26-jarige smaakmaker wordt geregeld in verband gebracht met Real Madrid, dat na enkele rustige transferzomers inmiddels een bizar budget heeft om - als trainer Zinedine Zidane dat nodig acht - aankopen te doen. Hazard kan hij echter uit het hoofd zetten. 'Ik voel me goed bij Chelsea. Ik wil hier zeker nog enkele jaren blijven', maakt Hazard duidelijk in gesprek met de Singaporese krant Straits Times. 'Volgend seizoen komen we niet alleen in de Champions League uit, maar willen we ook de Premier League-titel prolongeren.'

Volgens de Spaanse krant AS zet Antoine Griezmann op korte termijn zijn handtekening onder een nieuw contract met Atlético Madrid. De Rojiblancos houden de Fransman daarmee definitief uit handen van Manchester United, maar hebben wel een financieel offer moeten brengen. De verbintenis van Griezmann loopt straks nog steeds tot medio 2021, maar het salaris is flink naar boven bijgesteld. Doordat Atlético Madrid deze zomer geen spelers mag vastleggen, was het er alles aan gelegen om tenminste de sterspeler te behouden.

Over Atlético Madrid gesproken: door de FIFA-straf kan de club zich ook niet versterken met Vitolo. De 27-jarige flankspeler van Sevilla zelf claimt dat er sprake van belangstelling van de meervoudig Champions League-finalist was. 'Ik weet niet wat er nu zal gebeuren', laat Vitolo optekenen in de krant La Provincia. 'Over mijn toekomst heb ik nog geen beslissing genomen. Bovendien sta ik nog onder contract bij Sevilla, een club waarvoor ik veel respect heb.'

Het getouwtrek rondom Lucien Favre wordt met de week heftiger. De trainer van Olympique Nice staat in de nadrukkelijke belangstelling, vooral Borussia Dortmund is in de markt voor de Zwitser, na het ontslag van Thomas Tuchel. Nice is klaar met alle aandacht van de media en via een statement op de clubwebsite wordt de zaak afgesloten. 'Het is logisch dat een trainer van zijn kaliber in de belangstelling staat van de Europese top. De club wil echter niet onderhandelen, het sportieve aspect is belangrijker dan het financiële plaatje.' Nu Dortmund niet hoeft te rekenen op de handtekening van Favre, wordt Ajax-trainer Peter Bosz aan de Duitse grootmacht gelinkt.

Op trainersgebied slaagt Dortmund dan mogelijk niet in Frankrijk, de Duitsers hopen in Schotland wel hun slag te slaan. Volgens de Daily Record richt Borussia Dortmund de pijlen op Moussa Dembélé. De aanvaller van Celtic kende een goed seizoen met zeventien competitiedoelpunten, waardoor The Bhoys niet graag afscheid nemen van hem. Mocht Borussia Dortmund er wel in slagen om Moussa los te weken bij Celtic, voetballen er twee Dembélé's bij de club. Sinds afgelopen zomer speelt namelijk ook Ousmane in het shirt van Die Borussen.

Marca weet het zeker, Barcelona wil Nélson Semedo maar al te graag inlijven. De Catalanen zijn van plan de rechtsbackpositie versterken en de verdediger van Benfica is daarbij een uiterst geschikte kandidaat. Barcelona is echter geschrokken van de vraagprijs van de Portugese kampioen, die rond de 55 miljoen euro zou liggen. Semedo kwam in 2012 naar Benfica en speelde inmiddels ruim zestig duels in de hoofdmacht, waaronder elf duels in de Champions League.

Manchester United is de afgelopen maanden de drijvende kracht achter deze rubriek, de Engelse grootmacht wordt na een teleurstellend resultaat in Engeland gelinkt aan flink wat transfergeruchten. De nieuwste op dat gebied gaat over Raphael Varane. José Mourinho wil zijn voormalig pupil volgens Sky Sports naar Engeland halen. Varane is niet de enige kandidaat in de ogen van Mourinho. Manchester United denkt ook aan Virgil van Dijk (Southampton), Michael Keane (Burnley) en Victor Lindelöf (Benfica).

Of Real Madrid van plan is om Varane te verkopen, is nog maar de vraag. De ploeg neemt hoogstwaarschijnlijk afscheid van Pepe, die komende zomer transfervrij kan vertrekken uit de Spaanse hoofdstad. Volgens TMW Radio probeert Galatasaray de Portugese mandekker voor de neus van Internazionale weg te kapen. De Turken hebben inmiddels contact opgenomen met de zaakwaarnemer van Pepe. Een tweejarig contract, goed voor een salaris van tien miljoen, moet Pepe verleiden.

Nu Manchester United naast Griezmann dreigt te grijpen (zie boven), verlegt de club de focus razendsnel. Volgens The Daily Mirror zijn The Red Devils nu van plan flink de portemonnee te trekken voor Alexandre Lacazette. De Olympique Lyon-spits werd de afgelopen periode nadrukkelijk in verband gebracht met Atlético als opvolger van Griezmann, maar nu de transferban van de Madrilenen blijft staan, lijkt United een goede kans te hebben. Lacazette heeft wel een prijskaartje van vijftig miljoen pond om zijn nek hangen.

Mocht het met Lacazette niet lukken, dan heeft United een opvallend Plan B. Bad boy Max Kruse zou in beeld zijn voor een overstap naar Europa League-winnaar. De 29-jarige spits kende een indrukwekkend seizoenslot bij Werder Bremen en lijkt weer helemaal terug op zijn oude niveau. Goal weet te melden dat hij daarmee de interesse van José Mourinho heeft gewekt. Kruse, die eerder voor Borussia Mönchengladbach en VfL Wolfsburg speelde, heeft 189 Bundesliga-duels in de benen waarin hij 57 keer scoorde.

Mohamed Salah mislukte bij Chelsea, maar wellicht krijgt de Egyptenaar komend seizoen een nieuwe kans in de Premier League. Liverpool wil de watervlugge aanvaller volgens The Daily Mail maar wat graag overnemen van AS Roma. De Italianen verlangen echter wel een flinke vergoeding voor Salah, die met vijftien treffers en elf assists een belangrijk aandeel had in het goede seizoen van de Romeinen. Een bod van 32 miljoen euro werd daarom van de tafel geveegd. Roma wil pas praten bij een transfersom van 45 miljoen.

Borussia Dortmund zit na het ontslag van Thomas Tuchel zonder trainer, maar dat betekent niet dat de club niet rondsnuffelt op de transfermarkt. La Nazione bericht dat de Duitsers hun oog hebben laten vallen op Milan Badelj. De middenvelder van Fiorentina beschikt nog over een eenjarig contract, waardoor La Viola zou overwegen de Kroaat te verkopen. De 28-jarige middenvelder geniet ook interesse van Valencia.

Victor Lindelöf heeft zijn strippenkaart in deze rubriek al lang en breed vol, maar er lijkt dan toch eindelijk schot in de zaak te komen rond de transfer van de Zweed naar Manchester United. Het Portugese Record weet zeker dat de 23-jarige verdediger deze zomer de overstap naar Engeland maakt. United zou zo'n veertig miljoen neerleggen voor Lindelöf, die met Benfica de dubbel pakte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.