Transferdagboek 27/05: Perisic, Donnarumma en Ranieri

Reacties

Het einde van het seizoen nadert. Dat betekent dat veel clubs al bezig zijn met de selectie voor volgend seizoen en er dagelijks veel geruchten circuleren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 27/05: Perisic, Donnarumma en Ranieri

De directie van AC Milan heeft Gianluigi Donnarumma gedreigd met een reserverol als de achttienjarige doelman weigert zijn al in 2018 aflopende contract te verlengen, zo meldt La Gazzetta dello Sport. Donnarumma wordt onder meer in verband gebracht met Manchester City. Zaakwaarnemer Mino Raiola van de drievoudig international ging zaterdag in gesprek met Radio Deejay in op de zaak. 'Volgens mij heeft niemand van AC Milan zoiets gezegd. Er is ook nog niets besloten. Niemand heeft ooit gezegd dat Gianluigi niet wil verlengen.'

Zo’n beetje elke basisspeler van AS Monaco heeft zich de afgelopen maanden in de kijker gespeeld van gefortuneerde clubs. Bernardo Silva tekende vrijdag al bij Manchester City en de kans is groot dat het daarbij niet blijft voor de Franse kampioen. France Football komt met het nieuws dat Tottenham Hotspur hevig aan het flirten is met Thomas Lemar, die dit seizoen veertien keer scoorde en zeventien assists verzorgde in alle competities. AS Monaco wil de 21-jarige aanvallende middenvelder het liefst nog minimaal één seizoen behouden.

Claudio Ranieri is door Leeds United benaderd om de eerder deze week vertrokken Garry Monk op te volgen als manager. Volgens The Daily Star is de nieuwe eigenaar Andrea Radrizzani van plan om zijn landgenoot te lokken met een hoog transferbudget. Ranieri (65) zit zonder werk sinds zijn ontslag bij Leicester City in februari. Als de Italiaan een verblijf bij de Championship-club niet ziet zitten, dan schakelt Radrizzani over naar optie twee: voormalig Middlesbrough-manager Aitor Karanka.

Bayer Leverkusen wil er alles aan doen om Kai Havertz uit de handen van Bayern München te houden. De aanvallende middenvelder kan een contract tot medio 2022 tekenen met een salaris dat past bij zijn status als supertalent, aldus Bild. De pas zeventienjarige Havertz moet een van de boegbeelden worden van het 'nieuwe' Bayer Leverkusen, dat een rampseizoen achter de rug heeft. De interesse van Bayern is niet vreemd: clubpresident Uli Hoeness heeft al meermaals gezegd dat Der Rekordmeister een Duitser karakter moet krijgen omwille van de herkenbaarheid.

Volgens Mediaset is een van de nieuwelingen van Manchester United bekend. Voor 45 miljoen euro zou de club van manager José Mourinho Ivan Perisic overnemen van Internazionale. De 28-jarige Kroaat beschikt in Milaan nog over een contract tot medio 2020.

Het spel is op de wagen inzake een mogelijk vertrek van James Rodríguez bij Real Madrid. Volgens de krant AS heeft Internazionale een openingsbod van 42 miljoen euro uitgebracht op de 25-jarige Colombiaan. Real Madrid is zeer waarschijnlijk niet bereid hiermee akkoord te gaan, omdat het zelf in 2014 ongeveer tachtig miljoen euro betaalde voor Rodríguez. Afgelopen jaar toonde Internazionale ook al belangstelling voor de technicus, die toen besloot voor zijn plaats te knokken bij De Koninklijke.

Arsène Wenger en Arsenal zullen begin volgende week toosten op een langere samenwerking, zo heeft The Daily Mirror uit betrouwbare bron vernomen. Zelf hult de 67-jarige Fransman zich al maanden in nevelen over zijn toekomst. De laatste weken refereerde hij daarbij aan een bestuursvergadering die in de week van 29 mei staat gepland. Naar verluidt is het uitgangspunt van alle betrokkenen dat Wenger zijn contract met twee jaar verlengt, ongeacht de uitkomst van de FA Cup-finale tegen Chelsea van zaterdag. In de Premier League passeerden The Gunners als vijfde de eindstreep, waarmee het Champions League-abonnement verliep.

Pep Guardiola en Manchester City willen doorpakken na de komst van Bernardo Silva. Het bestuur van The Sky Blues heeft naar verluidt liefst driehonderd miljoen pond (344 miljoen euro) gereserveerd voor nieuwelingen en een aanzienlijk deel zal worden geïnvesteerd in nieuwe verdedigers. Volgens The Independent is Manchester City van plan om op zeer korte termijn te bieden op Kyle Walker (Tottenham Hotspur) en Benjamin Mendy (AS Monaco). Walker heeft volgens de krant zijn zinnen gezet op een vertrek uit Londen vanwege een conflict met manager Mauricio Pochettino. Bovendien zou veertig miljoen euro gereserveerd zijn voor Benfica-doelman Ederson.

In 2012 verloor Manchester United de strijd om de handtekening van Lucas Moura, die toen opteerde voor een transfer naar Paris Saint-Germain. Net als Alex Ferguson destijds is ook José Mourinho gecharmeerd van de snelle Braziliaan en het medium Sport Witness meldt zaterdag dat Manchester United al contact heeft gezocht met PSG over een mogelijke transfer. Mourinho ziet in Moura een alternatief voor Willian, die waarschijnlijk niet mag vertrekken van Chelsea.

Krijgen we volgend seizoen een Hazard-clash op het hoogste Engelse niveau? Enkele Premier League-clubs hebben Thorgan Hazard in het vizier, zo bericht Het Nieuwsblad. Het hoogste bod dat tot nu toe is uitgebracht zou zeventien miljoen euro bedragen, maar Borussia Mönchengladbach wil minstens het dubbele incasseren voor het broertje van Eden Hazard. Het contract van de jongere Hazard bij de Bundesliga-club loopt nog twee jaar door.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.