Transfer Wijnaldum van PSV naar Newcastle afgerond

Reacties

Georginio Wijnaldum mag zich vanaf nu officieel speler van Newcastle United noemen. Zaterdagochtend bevestigde PSV dat de transfer van de middenvelder is afgerond.

Transfer Wijnaldum van PSV naar Newcastle afgerond

De clubs waren het al eens geworden over de transfersom van rond de twintig miljoen euro voor de Rotterdammer. Vrijdagochtend verliet Wijnaldum het trainingskamp van PSV in Evian om naar Engeland te vliegen om met Newcastle te onderhandelen.

Wijnaldum heeft voor vijf jaar getekend bij de nummer vijftien uit de Premier League. Hij gaat er een slordige vijf miljoen euro per jaar verdienen. Om haar ambities gestalte te geven, hoopt de club van manager Steve McClaren naast Wijnaldum ook Anderlecht-aanvaller Aleksandar Mitrovic op korte termijn te presenteren, voor wie ook diep in de buidel wordt getast.

Wijnaldum is al de tweede speler die PSV veel geld oplevert. Memphis Depay stapte voor naar verluidt 27,5 miljoen euro over naar Manchester United.

Wijnaldum, die in vier seizoenen PSV tot 109 competitieduels kwam (41 goals), ontmoet op St. James' Park zijn landgenoten Tim Krul, Vurnon Anita, Daryl Janmaat en Siem de Jong. PSV gaat nu werk maken van Davy Pröpper van Vitesse, in wie de Eindhovenaren de ideale vervanger zien van Wijnaldum. (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.