Transfer naar PSV lonkt voor overbodige NAC'er Schalk

Alex Schalk (21) vertrekt in de winterstop mogelijk naar PSV. Die club heeft belangstelling voor de spits, die bij NAC Breda op een zijspoor is geraakt.

Transfer naar PSV lonkt voor overbodige NAC'er Schalk

De Eindhovenaren zien in de geboren Bredanaar een mogelijke versterking voor het beloftenteam, dat uitkomt in de Jupiler League. Dit bevestigt Schalk. Dinsdagmiddag gaat hij op gesprek bij PSV. Vermoedelijk wil PSV Schalk huren. De aanvaller ligt nog tot 2015 vast in Breda.

'Ik hoor het vanmiddag allemaal wat de bedoeling is', zegt Schalk tegen Voetbal International. Afgelopen transferperiode was Schalk nog dichtbij een overgang naar De Graafschap. Ook Roda JC en SC Cambuur volgen de aanvaller met extra belangstelling.

Technisch directeur Jeffrey van As van NAC heeft dinsdag contact gehad met Kees Ploegsma jr, de zaakwaarnemer van Schalk. Beiden zijn het er over eens dat het voor de aanvaller geen zin heeft het komende half jaar op de bank te zitten in Breda. 'Wij willen dat Alex aan spelen toe komt', stelt Van As. 'Of dat nu bij De Graafschap is of Jong PSV, maakt ons niets uit.'

Schalk was dit seizoen aanvankelijk de beoogde eerste spits bij NAC. Later werden Rydell Poepon (ADO Den Haag) en Stipe Perica (Chelsea) gehuurd. Sindsdien kwam de kleine aanvaller nauwelijks meer aan spelen toe in het elftal van trainer Nebojsa Gudelj. In de pikorde voor de spitspositie staat routinier Anthony Lurling (36) zelfs nog boven Schalk.

Mocht Schalk worden verhuurd aan PSV, dan is het de bedoeling dat hij zijn wedstrijden voorlopig gaat spelen met het beloftenteam. Trainen mag hij met de eerste selectie.

Schalk debuteerde in het seizoen 2010/11 bij NAC en kwam de jaargang daarna tot zes doelpunten in 32 competitiewedstrijden. Dit seizoen speelde hij slechts vier duels in de Eredivisie, waarin hij één keer tot scoren kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen