Schalk: 'Een tijdelijk vertrek bij NAC is beste oplossing'

Aanvaller Alex Schalk (21) heeft een nieuw dieptepunt bereikt in zijn nog prille loopbaan bij NAC Breda. De geboren Bredanaar, in de pikorde al gepasseerd door ADO Den Haag-huurling Rydell Poepon en de van Chelsea geleende Stipe Perica, behoort morgen tegen Go Ahead Eagles niet tot de wedstrijdselectie van de Brabantse club.

Schalk: 'Een tijdelijk vertrek bij NAC is beste oplossing'

Trainer Nebojsa Gudelj kan beschikken over een vrijwel volledig fitte groep, waardoor Schalk vanaf de tribune toe moet kijken.'Ik had het wel een beetje aan zien komen, maar dat maakt de boodschap niet minder pijnlijk', reageert Schalk tegenover Voetbal International. 'Je hoort van medespelers steeds dat je hard traint, dat je scherp bent. En zo voel ik dat zelf ook. Met mijn vorm is het prima gesteld. Dan is het heel rot dat ik daarvoor niet word beloond en dat ik tegen Go Ahead Eagles niet vanaf de bank, maar vanaf de tribune toe moet kijken.'

Schalk kende in het seizoen 2011/2012 een opvallend eerste jaar in de hoofdmacht van NAC. Hij scoorde zes keer in 32 duels. Het daaropvolgende seizoen kwam hij mede door veel blessureleed niet verder dan twintig wedstrijden en drie goals. Voorafgaand aan de huidige jaargang sprak Schalk de wens uit dat dit zijn jaar zou worden. Het liep anders. De spits kwam onder Gudelj nog niet verder dan vier optredens en één goal.

'Mijn uitgangspositie bij NAC is dus wel duidelijk', realiseert Schalk zich. 'Voor mij, en ook voor de club, is het van belang dat ik in de winterstop verhuurd word. Ik wil laten zien waar ik nog steeds toe in staat ben: scoren. Het liefst in de Eredivisie.' Afgelopen zomer was Schalk - die nog een doorlopend contract heeft tot 2015 - nog dichtbij een tijdelijke overgang naar De Graafschap. NAC wilde hem ruilen tegen Anco Jansen. De deal ketste op het laatste moment echter af.

Namens SC Cambuur liet algemeen directeur Gerald van den Belt zich recent ontvallen dat Schalk op het lijstje staat in Leeuwarden, maar die club zou Schalk het liefst definitief inlijven. Daarvoor ontbrak het Cambuur afgelopen zomer aan financiële middelen.

NAC-trainer Gudelj mist tegen Go Ahead Eagles alleen middenvelder Tim Gilissen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen