Tranen vloeiden 21 jaar geleden bij afscheid Van Basten

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Tranen vloeiden 21 jaar geleden bij afscheid Van Basten

• Exact 21 jaar geleden hielden weinigen het droog in San Siro, waar Marco van Basten afscheid nam bij AC Milan. Schitterende beelden!

• Keepers die scoren, het blijft iets bijzonders. Zeker als een doelman het in stijl doet. Wat een goal van Junior-goalie Sebastián Viera.

Voor gameliefhebbers is het jaarlijkse aftellen weer begonnen. De spectaculaire trailer van FIFA 17 is uit.

'Ik ben geen icoon, ik ben gewoon een Romein die verliefd is op deze plek. Als ik was vertrokken had ik wellicht meer prijzen kunnen pakken en ik had zeker vaker in de halve finale of finale van de Champions League kunnen staan.'
• Bescheidenheid siert de mens, dat geldt ook voor Francesco Totti. De inmiddels 39-jarige Italiaan speelt zijn 25ste seizoen voor AS Roma en houdt van de stad Rome. (Sports Illustrated)

• Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft zichzelf een leuk villaatje cadeau gedaan met het geld dat hij verdiende met de transfer van zijn cliënt Paul Pogba van Juventus naar Manchester United. De woning, die in Florida staat, is nota bene de voormalige villa van de beroemde Amerikaanse gangster Al Capone. (Daily Mail)

'Ik word gezocht door de scheidsrechters. Wanneer ik iets doe, is het anders dan wanneer een andere speler hetzelfde doet. Daar moet eens naar worden gekeken, dat de mensen mij zoeken.'
• Chelsea-spits Diego Costa voelt zich bekeken door de scheidsrechter… De Braziliaan met de Spaanse nationaliteit maakte afgelopen maandag de winnende treffer in het met 2-1 gewonnen competitieduel met West Ham United, maar de leidsman had hem voor die tijd al kunnen wegsturen met een tweede gele kaart. (ESPN)

• Herinnert zich u deze goal nog van David Beckham? Twintig jaar terug, wat een klasse!

'Hij kan het zeer goed doen. Hij is een echte spits, komt het beste tot zijn recht in een 4-4-2 systeem en zijn schot met zijn linkerbeen is één van de beste van Europa. Milik is niet de snelste, maar er zit nog veel rek in. Als Milik sneller zou zijn, dan zou hij misschien wel net zoveel kosten als Gonzalo Higuaín.'
• Lovende woorden van Internazionale-coach Frank de Boer over Arek Milik, met wie hij in de afgelopen twee seizoenen samenwerkte bij Ajax. (La Gazzetta Dello Sport)

• Precies vier jaar geleden maakte Robin van Persie de overstap van Arsenal naar Manchester United. Het leverde onder andere deze doelpunten op:

• De aanhouder wint. Marco Reus heeft eindelijk zijn rijbewijs binnen, zo onthult de vleugelflitser van Borussia Dortmund in Bild. 'Ik ben blij dat dit hoofdstuk nu is afgesloten.' Reus kreeg eind 2014 een boete van ruim een half miljoen euro nadat bleek dat hij al jaren zonder een geldig papiertje in de auto was gestapt.

'Ik werd na die transfer afgeschilderd als een verrader. Ze hadden gewoon een zondebok nodig om te maskeren dat ze de tijd uittrokken om een heel nieuw team te bouwen. Maar kijk eens waar ze nu staan, rond dezelfde plek als toen ik er vertrok.'
Fernando Torres haalt in het boek Ring of Fire: Liverpool FC into the 21st Century - the players' stories uit naar de (toenmalige) clubleiding van Liverpool die hem begin 2011 verkocht aan Chelsea.

Cristian Tello, die door Barcelona opnieuw wordt verhuurd aan Fiorentina, droeg een opvallend shirt op weg naar zijn medische keuring.

• Een wel heel pijnlijk moment voor de Steaua Boekarest-bestuurders. Voorafgaand aan de play-offwedstrijd tegen Manchester City in de Champions League trokken zij wit weg als gevolg van een opmerkelijke tifo-actie. Dinamo Boekarest-fans lieten namelijk de woorden Doar Dinamo Bucurest ('Alleen Dinamo Boekarest') zien. Dinamo is niet bepaald een club waar Steaua goede banden mee onderhoudt. De omstreden Steaua-eigenaar Gigi Becali leefde in de veronderstelling dat er een tifo-actie zou komen waarin zou worden verwezen naar de Europa Cup 1-winst van Steaua in 1986. De Dinamo-supporters kwamen volgens Roemeense media het stadion in door zich voor te doen als Steaua-medewerkers die zouden helpen met de tifo die Becali in gedachten had. Het werd er nog pijnlijker op, want City won met 0-5.

Demi Mitchell van de beloftes van Manchester United wordt in Engeland vergeleken met Marcus Rashford. Afgaande op deze treffer gaan we in elk geval nog veel van hem horen.

Thierry Henry viert woensdag zijn 39ste verjaardag. Reden genoeg om wat hoogtepunten van de Fransman te laten zien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.