Totti trakteert Strootman, Tesselaar de gemaskerde held

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Totti trakteert Strootman, Tesselaar de gemaskerde held

'Kom op Kevin! Nu moet je je volledig richten op je herstel en ik weet dat je dat zal doen met dezelfde vastberadenheid die je elke keer laat zien als je speelt. Hopelijk keer je snel terug. Ik kijk ernaar uit om een diner te organiseren ter ere van je rentree. Maar we kunnen natuurlijk ook gewoon samen pizza eten.'
AS Roma-aanvoerder Francesco Totti steekt Kevin Strootman een hart onder de riem na het nieuws over zijn zware knieblessure. (La Gazzetta dello Sport)

Jeroen Tesselaar ging bij AZ en Telstar door het leven als een redelijk anonieme verdediger, maar oogstte zaterdag veel lof met de manier waarop hij de 4-2 van Kilmarnock-aanvaller Michael Gardyne voorbereidde in de thuiswedstrijd tegen Heart of Midlothian. Tesselaar gaat in Schotland vanaf nu door het leven als 'gemaskerde held' met 'ongelooflijke skills'.

'Voor mij is het analyseren van een tegenstander hetzelfde als een Formule 1-coureur die zich voorbereidt op het raceparcours. Het is altijd de moeite waard een tegenstander te bestuderen, om zo elk mogelijk voordeel uit te kunnen buiten.'
Manchester City-verdediger Vincent Kompany is vastberaden zich niet te laten verrassen door de spelers van Barcelona, onder wie Neymar en Lionel Messi. (UEFA.com)

• Spookdoelpunten. Je zou denken dat die in de moderne tijd met alle technologische hulpmiddelen kunnen worden voorkomen. Eerder dit seizoen was het echter al ten onrechte raak bij Bayer Leverkusen - 1899 Hoffenheim, nu zorgde een onrechtmatig doelpunt voor de beslissing in de Ecuadoriaanse wedstrijd tussen Deportivo Quito en SC Barcelona. Want het is toch echt duidelijk te zien dat de bal níét over de doellijn is.

'Bij Chelsea hebben we geen Schwalbe-koningen, maar je weet dondersgoed bij welke club wél. Eden Hazard doet zoiets niet. Waar andere spelers gebruik zouden maken van een uitkomende doelman, ontwijkt hij en mist hij vanuit een moeilijke hoek.'
Op de vraag of Chelsea wel eens te makkelijk een penalty krijgt, deelt manager José Mourinho op dubbelzinnige wijze een sneer uit naar Liverpool-speler Luis Suarez, om zo zijn eigen spelers in bescherming te nemen. (Engelse media)

Pierre van Hooijdonk is al tijden een zeer welkome aanvulling op het gilde der analytici. Zondagavond viel hij bij Studio Voetbal  echter niet alleen op door zijn teksten, maar ook door zijn sik. In het verleden had de topschutter van weleer ook al eens te maken met gezichtsbeharing, zo is uit bovenstaand filmpje af te leiden.

Menig voetbalteam heeft er afspraken over: een penalty missen is goed voor een tegenprestatie. Klaas-Jan Huntelaar miste zondag vanaf elf meter in eigen huis tegen 1899 Hoffenheim. Dat hij bijdroeg aan de 4-0 zege met een hattrick bleek niet voldoende tegenprestatie. 'Ik weet niet zeker welke straf  eruit komt rollen. Maar als ik de selectie op een etentje moet trakteren. Prima, dan moet ik alleen nog even een goed restaurant uitkiezen', aldus de Oranje-international gekscherend op de website van de Bundesliga na zijn gemiste Panenka.

'Iedereen droomt toch van het WK in Brazilië'
• Feyenoorder Terence Kongolo hoopt dat hij de 'rookie' is waar bondscoach Louis van Gaal zich onlangs over uitliet . (De Telegraaf)

'De stilte is oorverdovend'
• Het gonst van de geruchten over een vroegtijdig afscheid van Tim Sherwood als manager van Tottenham Hotspur. Hij hoopte op een publieklijke steunbetuiging van zijn werkgever, maar het blijft tot nu toe pijnlijk stil. (Sky Sports)

'Die mat in de Euroborg is een aanfluiting voor de Eredivisie. Ze moeten zich daar schamen dat ze hun gasten ontvangen met zo'n ondergrond. Ik ga thuis de vloerbedekking toch ook niet eerst lostrekken als ik een feestje geef?'
• Willem van Hanegem is bepaald niet te spreken over het veld van FC Groningen, waarop zijn geliefde Feyenoord zondag met 2-0 won. (Algemeen Dagblad)

• Volgens de clubsite van AC Milan is niet Clarence Seedorf, maar Filippo Inzaghi trainer van de Rossoneri. Een onschuldige freudiaanse verspreking of een voorbode van wat komen gaat? Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.