Torres wacht staande ovatie bij thuiskomst in Madrid

Reacties

Fernando Torres was maandag tijdens de persconferentie in aanloop naar de halve finale van de Champions League van dinsdagavond tussen Atlético Madrid en Chelsea eens niet het onderwerp van gesprek in verband met het gebrek aan goals, maar vanwege zijn terugkeer bij de club waar hij 'groot' is geworden.

Torres wacht staande ovatie bij thuiskomst in Madrid

Torres maakt op 27 mei 2001 op zeventienjarige leeftijd zijn debuut voor Atlético, dat op dat moment nog uitkwam in de Segunda División. Ruim een jaar later promoveerde de huidige koploper van Spanje naar de Primera División, waarna de ster van Torres razendsnel rees. In vijf seizoenen op het hoogste niveau maakte hij 77 competitiegoals. Het was voor Liverpool reden om in 2007 38 miljoen euro neer te tellen voor El Niño.

Fernando Torres veroverde tussen 2001 en 2007 de harten van de Atlético-fans. Hier is hij de Barcelona-verdedigers Oleguer en Carles Puyol te snel af.
Fernando Torres veroverde tussen 2001 en 2007 de harten van de Atlético-fans. Hier is hij de Barcelona-verdedigers Oleguer en Carles Puyol te snel af.

Hoewel Torres inmiddels alweer zeven jaar in Engeland speelt, is de liefde tussen club en speler volgens Atlético-trainer Diego Simeone nog altijd niet bekoeld. 'Fernando is een kind van de club. Hij houdt van de club en de mensen hier, hij bewaart goede herinneringen aan zijn periode bij Atlético', aldus de man die tussen 2003 en 2005 nog twee jaar samen speelde met Torres in Estadio Vicente Calderón.

Dat Torres Atlético tot zijn 23ste trouw bleef, zal volgens Simeone dinsdagavond resulteren in een zeer warm ontvangst, ook als de dertigjarige spits bijvoorbeeld een doelpunt maakt tegen de club waar hij groot werd. 'Torres zal de staande ovatie krijgen die hij verdient. Hij zal bij Atlético altijd een van de onzen blijven.'

De nimmer aflatende liefde tussen Torres en Atlético zorgt dit seizoen ook al voor veel speculatie. Recentelijk staken er nog geruchten de kop op dat Chelsea steraanvaller Diego Costa zou willen losweken bij de Rojiblancos, waarmee de weg voor een terugkeer van de verloren zoon vrij zou worden gemaakt.

Ook José Mourinho heeft Fernando Torres nog niet aan de praat kunnen krijgen. Dit seizoen scoorde de gewezen topspits pas negen keer in alle competities.
Ook José Mourinho heeft Fernando Torres nog niet aan de praat kunnen krijgen. Dit seizoen scoorde de gewezen topspits pas negen keer in alle competities.

Want het moge duidelijk zijn dat Torres het bij Chelsea niet echt naar zijn zin heeft. The Blues maakten in de winter van 2011 liefst 58,5 miljoen euro over aan Liverpool in ruil voor de diensten van de toenmalige topspits. Die reputatie heeft hij op Stamford Bridge echter nooit kunnen waarmaken. Na drieënhalf jaar staat de teller pas op negentien competitietreffers.

Hoewel hij in andere competities, waaronder de Champions League, iets meer op dreef was met 24 doelpunten, staat ondanks het ontbreken van Samuel Eto'o niet vast dat Torres de voorkeur zal krijgen boven Demba Ba. José Mourinho steekt zijn kwakkelende aanvaller een hart onder de riem. 'Hij verstopt zich nooit. Al zeg ik daarmee niet dat hij gaat spelen.'

Als Torres in zijn thuishaven aan de aftrap verschijnt, twijfelt Mourinho er niet aan dat hij alles zal geven voor Chelsea. 'Hij is echt een heel grote Atlético-supporter, we hebben het nog elke dag over het Spaanse voetbal. Maar ik twijfel er niet aan dat hij morgen alles zal geven voor Chelsea. Zo professioneel is hij wel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.