Torres bezorgt Liverpool in blessuretijd onverdiende zege

Een gelijkspel was al meer dan wat Liverpool eigenlijk verdiende, maar in de blessuretijd van het uitduel met Aston Villa bezorgde Fernando Torres zijn ploeg de onverdiende 1-0 overwinning.

Liverpool, waar Dirk Kuijt in de basis begon en Ryan Babel in de 77ste minuut als invaller zijn opwachting mocht maken, was de hele wedstrijd de ploeg die aandrong, maar zelden werd de ploeg van manager Rafa Benítez gevaarlijk voor het doel van Brad Friedel. Steven Gerrard was met een schot van afstand dichtbij, maar tot uitgespeelde kansen kwamen de bezoekers niet.

Dan deed Aston Villa het beter. De ploeg die eerder deze competitie Liverpool al met 3-1 versloeg liet The Reds komen en gokte op de tegenaanval. Maar de thuisploeg was vooral gevaarlijk tijdens de dode spelmomenten. Na een half uur kreeg Stewart Downing de grootste kans, toen hij vrijstaand een hoekschop volleerde. Maar José Manuel Reina kreeg de bal tegen zich aangeschoten.

Ook na rust was de beste kans voor Villa en opnieuw uit een corner van James Milner. Zijn voorzet werd goed ingekopt door John Carew, maar de inzet van de Noorse spits ging bij de verre paal rakelings naast. Liverpool kon daar in de tweede helft helemaal niets tegenover stellen en mocht tevreden zijn met de 0-0 stand die na negentig minuten op het scorebord prijkte.

In de 93ste minuut pakte Liverpool echter de overwinning nog in Birmingham door een treffer van Fernando Torres. De spits kreeg de bal ietwat gelukkig uit de kluts voor zijn voeten en alleen voor Friedel bleef Torres uiterst koel en bezorgde de bezoekers zo drie punten op Villa Park.

Ondanks de overwinning blijft Liverpool steken op een teleurstellende zevende plaats in de Premier League. De ploeg van Benítez heeft na twintig wedstrijden 33 punten, twee minder dan Aston Villa. Die ploeg staat nu zesde en werd deze speelronde gepasseerd door Tottenham Hotspur en Manchester City.