Defoe weer een goal en Gomes weer de nul voor Spurs

Tottenham Hotspur is bezig aan een goede reeks in de Premier League. The Spurs boekten maandagmiddag tegen stadgenoot West Ham United een verdiende 2-0 zege. De ploeg van manager Harry Redknapp verzamelde dertien punten in de laatste vijf duels en klom naar de vierde plaats.

In de Londense derby was er slechts één ploeg die recht had op de winst en dat was Tottenham. Luka Modric opende in elfde minuut de score na voorbereidend werk van Aaron Lennon. Het wachten was daarna op meer doelpunten van de thuisploeg, maar het duurde lang voordat The Spurs verder afstand namen.

West Ham United moest zich voornamelijk beperken tot verdedigen. Manager Gianfranco Zola diende al vroeg in de wedstrijd twee keer te wisselen. Scott Parker en Herita Ilunga moesten geblesseerd naar de kant. Hoewel het lang spannend bleef, kregen de gasten nauwelijks kansen op de gelijkmaker.

Jermain Defoe besliste de wedstrijd in de 81ste minuut. Het eerste schot van de spits caramboleerde via het lichaam van doelman Robert Green terug het veld in. In de rebound trof Defoe wel doel. Het was zijn veertiende doelpunt van deze competitie, waarmee hij alleen de topscorerslijst aanvoert.

Ook Gomes (foto) is bezig aan een opmerkelijke reeks. De Braziliaanse doelman hield tegen West Ham United voor de vijfde keer op een rij de nul. Tottenham Hotspur klimt door de zege naar de vierde plaats, maar de achtervolgers Aston Villa en Manchester City hebben minder verliespunten. West Ham bezet de zeventiende plaats.