Man City boekt eenvoudige zege op bezoek bij Wolves

Roberto Mancini heeft met Manchester City zijn tweede overwinning behaald sinds zijn aanstelling. Wolverhampton Wanderers was in eigen huis niet opgewassen tegen The Citizens (0-3).

Man City was vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester op Molineux. Toch duurde het lang voordat de score werd geopend. In de 33ste minuut was het zover. Na een knappe voorbereidende actie van Craig Bellamy schoot Carlos Tévez van dichtbij de bal achter Marcus Hahnemann.

Ook na de 0-1 bleven de bezoekers de beter voetballende ploeg, al kregen de Wolves ook enkele goede kansen in de tegenaanval. De wedstrijd werd echter in de 69ste minuut beslist toen invaller Javier Garrido een vrije trap knap binnenkrulde en zo de 0-2 aantekende.

Voor Mancini een klein persoonlijk succes, want voor de komst van de Italiaan speelde de linkspoot geen enkele wedstrijd dit seizoen. Maar de opvolger van manager Mark Hughes gunde de Spanjaard net als zondag speeltijd en werd daarvoor beloond door Garrido.

Vier minuten voor tijd bepaalde Tévez met zijn tweede treffer van de avond de eindstand op 0-3, nadat hij enkele minuten daarvoor nog een uitstekende mogelijkheid onbenut had gelaten. Door de overwinning blijft Man City zesde, met zeven verliespunten meer dan koploper Chelsea.