Topscorerstitel bekertoernooi laat De Leeuw koud

Reacties

Zijn fraaie productie heeft FC Groningen geholpen de finale om de KNVB-beker te bereiken. Maar Michael de Leeuw heeft zondag alleen oog voor die hoofdprijs, en dus niet voor een persoonlijke titel.

Topscorerstitel bekertoernooi laat De Leeuw koud

Het record aller tijden – Jack de Gier scoorde in het seizoen 1999/2000 in de vergeefse jacht op de KNVB-beker twaalf keer voor NEC - is zeer waarschijnlijk te hoog gegrepen. Maar De Leeuw kan met zijn huidige totaal van zeven treffers wel de titel van topscorer van dit bekertoernooi zich eigen maken. Met twee treffers is hij Ajacied Arek Milik voorbij.

Maar dat gegeven staat ver op de achtergrond bij de 28-jarige spits van FC Groningen. 'Ik ben daarmee niet bezig, het maakt me niet uit wie de goals gaat maken. Tjaronn Chery, ikzelf of iemand anders, zolang we aan het einde van de wedstrijd maar met die beker staan', zegt hij op de website van Groningen.

Necid
Bij PEC Zwolle is Thomas Lam met vier treffers de topscorer van het bekertoernooi. Dat dankt hij vooral aan zijn hattrick tegen de amateurs van HHC Hardenberg. Maar meer wordt er verwacht van de nummer twee op de Zwolse lijst: Tomas Necid (twee goals). Althans, Joost Broerse heeft zijn Tsjechische teamgenoot dat op zijn hart gedrukt. 'Ik heb Tomas, die nog niet scoorde sinds de winterstop, ingefluisterd dat het de hoogste tijd is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.