Trefzekere De Leeuw: 'Groningen moet effectiever worden'

Reacties

Michael de Leeuw verwacht met FC Groningen een finaleplaats in de KNVB-beker te kunnen bemachtigen. Woensdagavond 20.00 uur treden de noorderlingen aan tegen Excelsior, waarvan in de Euroborg nog nóóit werd verloren.

Trefzekere De Leeuw: 'Groningen moet effectiever worden'

De Leeuw kwam door een hamstringblessure een maand niet in actie. Die kwetsuur hield hem zaterdag in het uitduel met Vitesse (1-1) ook nog aan de kant. Tegen de Kralingers is de spits er zo goed als zeker weer bij. 'Geen enkele ploeg komt graag naar de Euroborg, wij zijn in eigen huis heel sterk. In de competitie verloren we pas één keer', zo toont hij op de clubwebsite het vertrouwen in een goede afloop.

Van onderschatting is geen sprake, de Rotterdammers krijgen genoeg respect. 'Het is een tegenstander die we zeker serieus nemen. We hebben dit seizoen nog niet van ze gewonnen', vervolgt De Leeuw. 'We hebben voldoende kwaliteit in de ploeg om te zorgen dat we veel creëren. We moeten effectiever worden en meer rendement uit onze kansen halen. Uiteraard gaan we vol voor die finale, maar dan hebben we nog niks. Die moet je ook winnen.'

In de vier bekerduels die de Groningers dit seizoen afwerkten, wist de aanvaller tot op heden al zeven keer te scoren. Als de spits nog een keer scoort, dan komt hij op gelijke hoogte met bekertopscorer Arek Milik van Ajax. Met zijn zeven treffers is de aanvaller al wel de meest productieve Groninger in een bekerseizoen ooit. In 1988/89 noteerde René Eijkelkamp zes treffers. Datzelfde seizoen kwamen de Groningers tot de finale waarin ze met 4-1 verloren van PSV.

Niet alleen De Leeuw is op dreef, de Groningers schoten al negentien keer raak en zijn daarmee de meest productieve ploeg uit dit bekertoernooi. Het zal woensdag ondanks de scoringsdrift een zware klus worden voor Groningen. De verdediging van Excelsior is dit seizoen in de beker juist weer moeilijk te slechten. De formatie van trainer Marinus Dijkhuizen kreeg alleen in het kwartfinaleduel met Roda JC Kerkrade een tegendoelpunt (1-4).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.