Topscorer Kramer: 'Extreem pijnlijk, maar wel mooi'

Michiel Kramer heeft een uitermate zware, pijnlijke, maar uiteindelijk mooie avond achter de rug. Tijdens de 3-2 thuiszege op Willem II kroonde de spits van ADO Den Haag zich weer tot topschutter van de Eredivisie, al had hij wel flink last van enkelklachten.

'Ik zat niet heel goed in de wedstrijd, maar na zo'n goal gaat het wel een stuk lekkerder, dat is duidelijk', verwijst de spits naar zijn schitterende 2-0 voor de camera's van FOX Sports. Met een kunststukje verschafte hij zichzelf de ruimte om af te ronden. 'Ik wipte de bal eerst over een verdediger heen en daarna nog een keer. Een heel lekkere goal.'

Toch was het meedoen van Kramer lang onzeker. 'Ik heb door mijn vorige week opgelopen enkelblessure nauwelijks  kunnen trainen. Dan is het altijd maar even afwachten of die enkel het houdt. Dat ging ook goed in de eerste helft, maar werd vlak voor rust en in de tweede helft wel anders. Het was extreem pijnlijk, maar gelukkig hebben we gewonnen. Wat ik gedaan heb om de pijn te verzachten? Voor de wedstrijd een pilletje en verder erdoorheen  voetballen.'

Kramer baalde wel van de manier waarop ADO een riante 2-0 voorsprong uit handen gaf. 'Er was niets aan de hand en dan geven we toch zo de goals weg. Dat is zuur en mag ook helemaal niet gebeuren. Gelukkig maakten we nog wel de 3-2. Daarna was het alleen maar tegenhouden en gelukkig heeft dat een overwinning opgeleverd. En die negende? Dat is heel mooi', besloot Kramer, die gevolgd wordt door Feyenoord, over zijn doelpunt dat hem (voorlopig) aan kop van het topschuttersklassement bracht.