ADO Den Haag al zeven keer op rij ongeslagen tegen Willem II

Reacties

● ADO Den Haag-Willem II werd 22 keer eerder gespeeld in de Eredivisie. De thuisploeg won tien van die duels (G5, V7).

ADO Den Haag al zeven keer op rij ongeslagen tegen Willem II

● ADO won vier van zijn laatste vijf thuiswedstrijden tegen de Tilburgers op het hoogste niveau (V1).

● In november 2008 zegevierde Willem II voor het laatst tegen ADO in de Eredivisie (0-1 in Den Haag). Sindsdien bleef de ploeg uit de Hofstad zevenmaal ongeslagen (W4, G3 – thuis en uit).

● ADO Den Haag verloor sinds het aantreden van Henk Fraser als hoofdcoach slechts twee van zijn elf thuiswedstrijden in de Eredivisie (W6, G3).

● De Haagse ploeg hield dit seizoen voor eigen publiek nu al vaker de nul (tweemaal) dan in het vorige seizoen (één keer).

● ADO bleef ongeslagen in zijn laatste vijf thuiswedstrijden tegen promovendi. Het laatste verlies tegen een nieuweling was op 10 september 2011 tegen RKC Waalwijk (0-1).

● ADO Den Haag en Willem II maken respectievelijk 83 en 86 procent van de doelpunten uit open spel; de hoogste percentages van de Eredivisie-teams in dit seizoen.

● ADO-spits Michiel Kramer noteerde meer balcontacten in het strafschopgebied van de tegenstander dan iedere andere speler in dit seizoen (61).

● Kramer is bovendien gedeeld topscorer van de Eredivisie (acht goals, samen met Mark Uth van SC Heerenveen), maar gaf nog geen enkele assist.

● De laatste keer dat Willem II zes punten pakte in de eerste vijf uitwedstrijden van een Eredivisie-seizoen was in de jaargang 2000/01.

● De Tilburgers boekten dit seizoen meer uitzeges (twee) dan in de laatste drie seizoenen op het hoogste niveau bij elkaar (één).

● Willem II heeft in dertien uitduels op rij niet de nul gehouden in de Eredivisie.

● Samuel Armenteros was betrokken bij vier van de laatste vijf competitiedoelpunten van Willem II (drie goals, één assist).



Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.