ADO Den Haag en Fraser wacht belangrijk tweeluik

Reacties

Na het 1-0 verlies bij PSV van afgelopen zaterdag wacht voor ADO Den Haag alwéér twee zeer belangrijke duels. Komende zaterdag speelt de ploeg thuis tegen Willem II en twee weken later volgt de uitwedstrijd bij Heracles Almelo. Het tweeluik is van groot belang in verband met de degradatiestreep.

ADO Den Haag en Fraser wacht belangrijk tweeluik

'Het is duidelijk dat de punten nu opnieuw alweer heel belangrijk zijn', zegt trainer Henk Fraser tegen Voetbal International. 'Willem II is een gelijkwaardige tegenstander, met elke week veel strijd en beleving.'

Cabral
Bij de opponent treft ADO een oude bekende. Jerson Cabral speelde in het verleden in het groen-geel en bewaart daar goede herinneringen aan. 'Bij FC Twente en Feyenoord hoorde ik in een wedstrijd meestal bij het team dat de tegenstander de baas was, maar in Den Haag leerde ik hoe het was om vechtvoetbal te spelen. We stonden op een gegeven moment onderaan en dan moet je knokken voor elke meter', vertelt hij op de clubwebsite.

Cabral weet wat hij kan verwachten: 'Ik heb dagelijks getraind met veel jongens die nu nog bij ADO voetballen en ken de kwaliteiten van die spelers. De club staat vijftiende, maar de spelersgroep beschikt over veel talent. Michiel Kramer, Aaron Meijers, Kevin Jansen: allemaal goede spelers. Bovendien zullen ze door hun lage klassering voor eigen publiek flink de beuk erin gooien. De supporters daar leven altijd erg fanatiek mee met de wedstrijd. Als het Haags kwartiertje begint, geeft de steun van fans je als ADO-speler extra kracht.'

ADO bezet met tien punten de vijftiende plaats. Hekkensluiter FC Dordrecht heeft maar vijf punten minder. Willem II is negende met zes punten meer dan de Hagenaars en kan het gat dus al vergroten naar negen punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.