Toornstra: 'De Graafschap voor ons lastiger dan Vitesse'

Reacties

Jens Toornstra verwacht dat Feyenoord zaterdagavond tegen De Graafschap (19.45) het spel weer zal moeten maken. De 27-jarige middenvelder vindt het thuisduel met de nummer zeventien van de Eredivisie daarom zeker niet makkelijker dan de met 2-0 gewonnen uitwedstrijd van afgelopen zondag tegen Vitesse.

Toornstra: 'De Graafschap voor ons lastiger dan Vitesse'

'Ieder punt telt voor De Graafschap, dus ik verwacht dat zij tegen ons behoudend gaan spelen en hopen op een gelijkspelletje. Zo'n tegenstander is voor ons lastiger dan bijvoorbeeld Vitesse, dat van ons moest winnen en daarom met name in de tweede helft steeds meer ruimte weggaf', vertelt Toornstra op de website van de Rotterdammers.

Het thuisduel met SC Cambuur van twee weken terug vormt daar een treffend voorbeeld van. Pas in de slotfase trok de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst de 3-1 overwinning naar zich toe. 'Dat het soms moeilijk voetballen is tegen een degradatiekandidaat bleek twee weken geleden tegen SC Cambuur, maar dat mag vanavond voor ons geen excuus zijn', stelt Toornstra, die toen de score opende.

Feyenoord vergat de voorsprong uit te bouwen en incasseerde voor de negende keer op rij een goal. 'Een scenario als tegen Cambuur moeten we vandaag zien te voorkomen', weet Toornstra, de laatste twee duels weer basisspeler. 'We moeten scherp beginnen en De Graafschap direct het idee geven dat er voor hen niets te halen valt in De Kuip. Een overwinning zijn we ook aan onze stand verplicht.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.