Feyenoord wil De Kuip behouden in 'Strip aan de Maas'

Reacties

Feyenoord wil De Kuip grotendeels behouden in de huidige vorm, maar dan op een andere locatie. Dat is de uitkomst van een concept-ontwikkeling door Stadion Feijenoord en de bestuurders van de Rotterdamse voetbalclub.

Feyenoord wil De Kuip behouden in 'Strip aan de Maas'

Bij de uitwerking van de visie over de toekomst van het stadion zijn drie locaties onderzocht: Stadion Driekhoek, Veranda Oost en Veranda West, waarbij de laatste locatie aan de Nieuwe Maas bij zowel Feyenoord als de gemeente Rotterdam als beste naar voren kwam.

'In The Strip wordt De Kuip goeddeels behouden en getransformeerd tot een multifunctioneel supporters-, sport-, leisure- en wooncomplex', stelt de club in een persverklaring op de website. 'Feyenoord City wordt zo onderdeel van de stad waar sport, lifestyle en gezondheid centraal staan en voor alle generaties en culturen aantrekkelijk is.'

Feyenoord City
De merknaam Feyenoord City omvat winkels, huizen, kantoren, hotels, attracties, appartementen, parkeerplaatsen, een station, culturele ankerplaatsen, maatschappelijke voorzieningen, faciliteiten voor breedtesport en vanzelfsprekend het nieuwe onderkomen van de Rotterdamse voetbalclub.

De komende maanden wordt het idee verder uitgewerkt. Komende zomer wordt een volgende rapportage verwacht, maar Gerard Hoetmer, president-commissaris van Feyenoord, is al te spreken over de ontwikkeling tot nu toe. 'Dit is een stadion waar de club mee vooruit kan in de bovenste regionen van de nationale competitie en daarmee ook Europees. Bovendien hebben we zo een blijvende bestemming voor De Kuip als het thuis van onze supporters gevonden.'

Het concept-model van Feyenoord City aan de Nieuwe Maas. Bron: Feyenoord.nl
Het concept-model van Feyenoord City aan de Nieuwe Maas. Bron: Feyenoord.nl
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.