Tomasson: 'Geen slimme actie van Németh'

Trainer Jon Dahl Tomasson van Roda JC vindt dat zijn ploeg de bekernederlaag tegen AZ aan zichzelf te wijten heeft. De coach doelt daarmee op de gemiste kansen in de eerste helft en de rode kaart voor zijn spits Krisztián Németh in de tweede helft.

Németh kreeg rood omdat hij bij het maken van protest vanwege een niet gegeven strafschop tegen scheidsrechter Serdar Gözübüyük aan liep. 'Dat was niet slim van hem. Op die manier moet je nooit richting de scheidsrechter gaan', aldus Tomasson voor de camera's van FOX Sports.

Tomasson kan de reactie van Németh wel begrijpen. 'Op het moment dat het gebeurde dacht ik dat het een strafschop was. Nu ik het weer zie denk ik dat hij hem had kunnen geven. In de eerste helft hadden we ook al een penalty kunnen krijgen toen Kees Luijckx werd vastgehouden. Vaak zie je dat er dan een optelsom wordt gemaakt.'

Overigens legt Tomasson de schuld voor de nederlaag niet bij de arbitrage, maar bij zijn eigen ploeg neer. 'We hebben in de eerste helft hele goede mogelijkheden gehad, maar we scoorden niet. We hadden het in die fase moeten beslissen.'

Advocaat
Trainer Dick Advocaat van AZ erkende dat Németh misschien een strafschop had moeten krijgen na contact met Jeffrey Gouweleeuw. 'De scheidsrechter kan een strafschop geven. Hij gokt erop. Maar een tel voor dit moment maakte iemand hands en moest er gefloten worden.'

Advocaat gaf toe dat Roda in het begin van de wedstrijd de betere partij was. 'Maar daarna kregen wij de controle. Na de rode kaart maakten wij gelijk 2-0 en was het beslist. Wij hebben dan genoeg kwaliteit om de wedstrijd uit te spelen.'