Tom van Weert, laatbloeier klaar voor een hoger niveau

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de 33ste speelronde is dat Excelsior-aanvaller Tom van Weert.

Tom van Weert, laatbloeier klaar voor een hoger niveau

Hij had natuurlijk al veel eerder in de Eredivisie moeten spelen. Toen Tom van Weert in het seizoen 2012/13 zeventien doelpunten maakte voor FC Den Bosch was dat eigenlijk het moment dat het ijzer heet was.

Alleen sloeg toen het noodlot toe. Op 26 april 2013, tijdens de voorlaatste wedstrijd tegen Eindhoven, scheurde Van Weert zijn voorste kruisband en stond zijn wereld even stil.

Zijn revalidatie duurde bijna een jaar. Na 346 dagen vierde Van Weert zijn rentree bij FC Den Bosch. Het is ongetwijfeld een kwaliteit dat het naar de Eredivisie gepromoveerde Excelsior op dat moment op de stoep stond. De nieuwe Eredivisionist was bereid om de gok te nemen met een centrumspits die een jaar niet had gespeeld. Doorgaans duurt het nog een lange tijd voordat iemand na zo’n zware knieblessure weer terug is in oude doen, terwijl Van Weert ook nog eens op een hoger niveau ging spelen.

Tom van Weert helpt Excelsior met twee treffers aan lijfsbehoud in De Galgenwaard tegen FC Utrecht.
Tom van Weert helpt Excelsior met twee treffers aan lijfsbehoud in De Galgenwaard tegen FC Utrecht.

Uiteindelijk heeft de 24-jarige laatbloeier dat dit seizoen allemaal gelogenstraft. Vanaf het eerste moment was duidelijk dat Van Weert een belangrijke pion was in het verrassend presterende Excelsior. Een eenzame puntspeler die in staat was om in zijn eentje de centrale verdedigers bezig te houden, maar daarnaast ook het verschil maakte met doelpunten.

In de tweede competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles scoorde hij voor het eerst, afgelopen zondag volgden tegen FC Utrecht doelpunt nummer twaalf en dertien. Die twee treffers waren voldoende om zijn ploeg in de Eredivisie te houden. Het is de vraag of Tom van Weert volgend seizoen nog voor de Rotterdammers speelt. Wie dertien goals maakt bij de nummer vijftien van de Eredivisie is in staat tot grotere dingen.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.