VI Live: Heracles Almelo grote winnaar in kelder Eredivisie

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Heracles Almelo grote winnaar in kelder Eredivisie

VI Live is nu gesloten! Blik hieronder terug op de bomvolle voetbalzaterdag!

22.36 uur: EINDSTAND INTERNAZIONALE - AS ROMA 2-1
Mauro Icardi schiet in de slotfase Internazionale langs AS Roma, dat via Radja Nainggolan op gelijke hoogte was gekomen.

22.36 uur: EINDSTAND EXCELSIOR - PSV 2-3
PSV wint op knappe wijze toch bij Excelsior. Jürgen Locadia en Memphis Depay maakten een achterstand ongedaan: 2-3. Het punt dat Excelsior in de slotfase verliest kan aan het einde van het seizoen wel eens heel duur blijken te zijn. Nummer zestien NAC Breda heeft namelijk slechts drie punten minder dan de Kralingers, die wel het voordeel hebben van een beter doelsaldo.

22.33 uur: PSV FLIKT HET TOCH
PSV krijgt het met tien man toch voor elkaar. Stijn Schaars stuurt met een lange bal Memphis Depay weg en die bereikt Jürgen Locadia: 2-3.

22.30 uur: RENTREE SCHAARS
Na meer dan een jaar afwezigheid door een ernstige knieblessure maakt Stijn Schaars zijn rentree in de hoofdmacht van PSV. De 31-jarige middenvelder vervangt Luuk de Jong.

22.17 uur: DEPAY SCOORT
Net als vorige week schiet Memphis Depay een vrije trap binnen. De buitenspeler van PSV staat daardoor nu op 21 treffers, waarmee hij topscorer van de Eredivisie is. Bovendien is Excelsior zijn voorsprong weer kwijt: 2-2.

22.14 uur: EXCELSIOR LEIDT OPNIEUW
Nicolas Isimat-Mirin heeft zich deze avond ongetwijfeld anders voorgesteld. De Franse huurling van AS Monaco maakt hands in het strafschopgebied. Dat levert Excelsior een strafschop en Isimat-Mirin zijn tweede gele kaart op. Jeff Stans blijft heel erg rustig en schiet de penalty feilloos binnen: 2-1. Eerder had Isimat-Mirin ook al een negatieve hoofdrol bij de openingstreffer door een bal verkeerd te raken.

Het is niet de avond van Nicolas Isimat-Mirin. Hij is betrokken bij twee tegengoals en krijgt rood.
Het is niet de avond van Nicolas Isimat-Mirin. Hij is betrokken bij twee tegengoals en krijgt rood.

22.11 uur: WIJNALDUM MAAKT GELIJK
Daar is dan de 1-1 van PSV. Jetro Willems geeft de voorzet, Luuk de Jong legt terug met zijn hoofd en aanvoerder Georginio Wijnaldum knalt raak. Een mooi doelpunt van de landskampioen.

22.05 uur: PAAL STAAT WILLEMS IN DE WEG
Opnieuw voorkomt het aluminium een PSV-treffer. Dit keer is het Jetro Willems die uithaalt en de paal raakt.

22.04 uur: DE JONG KOPT OP LAT
Weer staat de lat een PSV-doelpunt in de weg. Dit keer is het Luuk de Jong die met een kopbal bijna trefzeker is. Het blijft echter 1-0 voor Excelsior.

21.53 uur: CURIEUS DOELPUNT EXCELSIOR
Excelsior komt op voorsprong tegen PSV. Nicolas Isimat-Mirin raakt de bal helemaal verkeerd en via Excelsior-aanvoerder Sander Fischer belandt de bal achter Remko Pasveer: 1-0.

EINDSTAND NAC BREDA - HERACLES ALMELO 1-3
Jeffrey Sarpong verbeeldt de rouwstemming die heerst bij NAC Breda.
Jeffrey Sarpong verbeeldt de rouwstemming die heerst bij NAC Breda.

21.34 uur: EINDSTAND GO AHEAD EAGLES - FC UTRECHT 0-2
Robbin Ruiter en Sébastien Haller blinken uit bij FC Utrecht, dat wint bij Go Ahead Eagles. De club uit Deventer kan zich op gaan maken voor de play-offs tegen degradatie.

21.31 uur: RUSTSTAND EXCELSIOR - PSV 0-0
De kersverse landskampioen kan voor rust nog geen bres slaan in de hechte defensie van Excelsior.

21.31 uur: RUSTSTAND INTERNAZIONALE - AS ROMA 1-0
Hernanes scoort voor Internazionale, dat bij rust met 1-0 leidt tegen AS Roma.

21.19 uur: HERACLES NEEMT AFSTAND
Het lijkt nu toch echt voorbij voor NAC Breda. Jeffrey Sarpong lijdt slordig balverlies en leidt een aanval in voor Heracles. Bryan Linssen loopt vervolgens kinderlijk eenvoudig Kenny van der Weg voorbij en Linssen bedient invaller Jaroslav Navratil op maat: 1-3.

LANDGENOTEN: AS Trencin blijft op titelkoers in Slowakije dankzij een doelpunt van Gino van Kessel. De Nederlandse aanvaller bezorgt zijn elftal drie minuten voor tijd met een penalty een nipte zege bij MFK Ruzomberok: 0-1. Trencin, waar ook Ryan Koolwijk onder contract staat, heeft een voorsprong van vijf punten op achtervolger MSK Zilina.

21.06 uur: NARSINGH LOOPT TREFFER MIS
Luciano Narsingh lijkt PSV op voorsprong te zetten. De bal belandt op de onderkant van de lat en valt hij vervolgens binnen? PSV claimt van wel, maar scheidsrechter Bas Nijhuis zegt van niet. Op basis van de televisiebeelden valt te constateren dat Nijhuis het bij het juiste eind heeft.

21.01 uur: GOAL HALLER
Daar is de tweede goal van FC Utrecht en opnieuw maakt Sébastien Haller hem. Hij plaatst de bal over de kansloze Mickey van der Hart in het doel: 0-2.

20.45 uur: AFTRAP EXCELSIOR – PSV
De debuterende Remko Pasveer is de enige die dit seizoen een Eredivisieduel voor PSV speelde die al geboren was toen de Eindhovenaren voor het laatst van Excelsior verloren (2-0 nederlaag in mei 1985). Verliest de landskampioen ook deze keer niet?

De opstellingen:
Excelsior: Coutinho; Karami, Fischer, Mattheij, Kuipers; Kruijs, Auassar, Stans; Van Mieghem, Van Weert, Gouriye.
PSV: Pasveer; Tamata, Isimat-Mirin, Rekik, Willems; Wijnaldum, Guardado, Maher; Narsingh, De Jong, Depay.

20.45 uur: AFTRAP INTERNAZIONALE – AS ROMA
Internazionale kan bij een zege voor het eerst sinds weken stadgenoot AC Milan passeren op de ranglijst.

20.36 uur: RUSTSTAND NAC BREDA - HERACLES ALMELO 1-2
Even leek Heracles Almelo op weg naar een relatief eenvoudige zege, maar de spanning is volledig terug in Breda. De thuisploeg dringt nadrukkelijk aan en de vraag is of Heracles na rust stand kan houden. Genoeg te beleven in ieder geval bij deze degradatiekraker.

20.32 uur: RUSTSTAND GO AHEAD EAGLES - FC UTRECHT 0-1
Go Ahead Eagles kan geen vervolg geven aan de historische zege in De Kuip van vorige week. FC Utrecht is voor rust heer en meester en leidt verdiend met 0-1.

20.25 uur: SEUNTJENS ZORGT VOOR HOOP
Het lef van Robert Maaskant wordt beloond, want daar is de aansluitingstreffer van NAC Breda: 1-2. Mats Seuntjens, vorige week nog de schlemiel vanwege een misser tegen Ajax (0-0), kopt raak en zorgt voor hoop op de tribune.

20.20 uur: EINDSTAND SC HEERENVEEN - WILLEM II 1-1
In de slotfase krijgen beide ploegen kansen om met de zege te vertrekken uit Friesland, maar SC Heerenveen en Willem II houden beide een punt over aan een vermakelijk duel: 1-1.

20.20 uur: EINDSTAND MANCHESTER CITY - ASTON VILLA 3-2
Het late doelpunt van Fernandinho helpt Manchester City aan drie punten tegen Aston Villa.

20.19 uur: EINDSTAND BAYERN MÜNCHEN - HERTHA BSC 1-0
Het doelpunt van Bastian Schweinsteiger blijkt voldoende voor een minimale zege van Bayern München. De landstitel is weer een stapje dichterbij voor de ploeg van trainer Pep Guardiola.

20.18 uur: MAASKANT WISSELT AANVALLEND
NAC-trainer Robert Maaskant weet dat alleen de zege telt tegen Heracles Almelo en dus wisselt hij nu al aanvallend. Middenvelder Joeri de Kamps wordt vervangen door aanvaller Guyon Fernandez. De Kamps pakte niet veel eerder zijn twaalfde gele kaart van dit seizoen: een evenaring van het Eredivisie-record van Guy Ramos.

20.15 uur: FERNANDINHO SCHIET RAAK
Aston Villa mag niet lang genieten van de gelijkmaker, want een hoekschop komt terecht voor de voeten van Fernandinho en die knalt zonder aarzeling de bal tegen het net: 3-2.

20.12 uur: ASTON VILLA ZORGT VOOR OMMEKEER
Aston Villa heeft het geflikt, het maakt de 2-2 in het uitduel met Manchester City. Carlos Sánchez is de gevierde man.

20.12 uur: GOAL ZOMER
Heracles Almelo slaat opnieuw toe tegen NAC Breda, dit keer uit een vrije trap. Bryan Linssen is de aangever en Ramon Zomer kopt raak: 2-0. NAC staat opeens voor een hels karwei.

20.05 uur: GOAL SCHWEINSTEIGER
Bastian Schweinsteiger breekt de ban voor Bayern München met een geplaatst schot: 1-0.

20.04 uur: UTH MET SNEL ANTWOORD
SC Heerenveen raakt niet in de war van de tegentreffer en maakt vrijwel direct gelijk. Mark Uth schiet raak: 1-1.

20.03 uur: GOAL HALLER
Sébastien Haller zorgt voor de voorsprong van FC Utrecht, dat uit tegen Go Ahead Eagles speelt: 0-1

20.03 uur: ANDRADE MAG TOCH JUICHEN
Zojuist stond de lat een treffer van Bruno Andrade nog in de weg, maar nu is het alsnog feest. Met veel gevoel stift hij de bal over doelman Kristoffer Nordfeldt heen.

20.02 uur: LINSSEN SCOORT
NAC Breda begint sterk aan de kraker tegen Heracles Almelo, maar toch komen de bezoekers op voorsprong. Dat mag NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar zich aanrekenen, want hij verzuimt een schot van Bryan Linssen te keren. Linssen staat nu op negen goals en zes assists dit seizoen, waarmee hij goud waard is voor Heracles.

20.00 uur: ANDRADE RAAKT LAT
Bruno Andrade maakt bijna de openingstreffer voor Willem II, maar de fraaie inzet van de Braziliaanse vleugelspeler spat uiteen op de lat. Het blijft dus 0-0 in Friesland.

19.55 uur: CLEVERLEY BRENGT SPANNING TERUG
De spanning is terug weer terug in Manchester. Tom Cleverley maakt de aansluitingstreffer voor Aston Villa: 2-1.

19.53 uur: KOLAROV BESLIST WEDSTRIJD
Aleksandar Kolarov schiet een vrije trap binnen voor Manchester City, dat daarmee afstand neemt van Aston Villa: 2-0.

19.51 uur: EINDSTAND UDINESE – AC MILAN 2-1
AC Milan lijdt een pijnlijke 2-1 nederlaag bij Udinese. Marco van Ginkel en Nigel de Jong speelden de volledige wedstrijd voor Milan, dat negende staat in de Serie A.

19.51 uur: EINDSTAND ATLÉTICO MADRID – ELCHE 3-0
Atlético Madrid wint simpel van Elche, dankzij twee treffers van Antoine Griezmann. Ook Raúl García scoort voor de thuisploeg.

19.45 uur: AFTRAP NAC BREDA – HERACLES ALMELO
Geen verrassingen in de opstellingen van NAC Breda en Heracles Almelo, die starten aan een cruciaal duel. Heracles staat namelijk op de veilige vijftiende plek met 31 punten, terwijl NAC een plek lager staat met drie punten minder.

De opstellingen:
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ligeon, Marcellis, Drost, Van der Weg; Naah, De Zeeuw, De Kamps; Sarpong, Seuntjens, Tighadouini.
Heracles Almelo: Castro, Breukers, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Vujicevic, Bruns, Avdic; Linssen, Weghorst, Darri

19.45 uur: AFTRAP GO AHEAD EAGLES – FC UTRECHT
Ondanks zijn winnende doelpunt tegen Feyenoord zit Jules Reimerink op de reservebank bij Go Ahead Eagles, dat FC Utrecht ontvangt.

De opstellingen:
Go Ahead Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Van Ooijen, Overgoor, Türüç; Verhoek, Plet, De Sa.
FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Letschert, Heerings, Cortie; Diemers, Janssen, Ayoub; Rubin, Haller, Ramselaar.

19.20 uur: PASVEER MAAKT COMPETITIEDEBUUT
PSV-trainer Phillip Cocu gunt reservedoelman Remko Pasveer een basisplaats in de uitwedstrijd tegen Excelsior (aftrap 20.45 uur). Vaste keus Jeroen Zoet zit hierdoor op de bank. Pasveer maakt daarmee zijn eerste minuten in de Eredivisie als PSV-doelman. Ook Nicolas Isimat-Mirin maakt zijn opwachting. Voor het eerst dit seizoen zit Stijn Schaars bij de wedstrijdselectie van de kersverse landskampioen.

De opstelling van PSV: Pasveer; Tamata, Isimat-Mirin, Rekik, Willems; Wijnaldum, Guardado, Maher; Narsingh, De Jong, Depay.

19.16 uur: RUSTSTAND SC HEERENVEEN - WILLEM II 0-0
Samuel Armenteros heeft voor rust de grootste kans gemist en daardoor staat het nog 0-0 in Friesland.

19.16 uur: RUSTSTAND MANCHESTER CITY - ASTON VILLA 1-0
Het doelpunt van Sergio Agüero zorgt bij rust voor de voorsprong van Manchester City tegen het Aston Villa van Ron Vlaar en Leandro Bacuna.

19.15 uur: RUSTSTAND BAYERN MÜNCHEN - HERTHA BSC 0-0
Bayern München heeft nog niet gescoord tegen Hertha BSC. Veelzeggend voor de verhoudingen is dat Bayern-doelman Manuel Neuer meer passes zag aankomen dan welke speler van Hertha dan ook.

18.49 uur: EINDSTAND PARIS SAINT-GERMAIN - LILLE 6-1
Paris Saint-Germain haalt uit tegen Lille: 6-1. Na rust maakte Ezequiel Lavezzi zijn hattrick compleet, terwijl Edinson Cavani een strafschop benutte. Namens Lille deed Marko Basa wat terug.

18.48 uur: RUSTSTAND UDINESE - AC MILAN 0-0

18.47 uur: RUSTSTAND ATLÉTICO MADRID - ELCHE 0-0

18.35 uur: AGÜERO PROFITEERT VAN GEKLUNGEL
Wat een gepruts in de defensie van Aston Villa. Ron Vlaar speelt de bal terug op doelman Brad Guzan, die zich geen raad weet. De Amerikaan speelt de bal in de voeten van Sergio Agüero, voor wie het een koud kunstje is om het lege doel te vinden: 1-0.

Brad Guzan baalt van zijn flater.
Brad Guzan baalt van zijn flater.

18.30 uur: AFTRAP MANCHESTER CITY  - ASTON VILLA
Met Ron Vlaar en Leandro Bacuna in de basis is Aston Villa begonnen aan de uitwedstrijd tegen Manchester City

18.30 uur: AFTRAP BAYERN MÜNCHEN – HERTHA BSC
John Heitinga is bankzitter bij Hertha BSC dat aantreedt tegen Bayern München.

18.30 uur: AFTRAP SC HEERENVEEN – WILLEM II
SC Heerenveen treedt tegen Willem II aan met een opvallend centrum dat bestaat uit middenvelder Marten de Roon en de achttienjarige Jerry St. Juste.

De opstellingen:
SC Heerenveen: Nordfeldt; Otigba, de Roon, St. Juste, Van Anholt; Bikel, Van den Berg, Thern; Slagveer, Uth, Larsson.
Willem II: Lamprou; Van der Struijk, D.Wuijtens, Peters, Dijk;, S. Wuijtens, Haemhouts, Messaoud; Ondaan, Armenteros, Andrade.

LANDGENOTEN: Ryan Babel heeft met een doelpunt bijgedragen aan een 3-1 overwinning van Kasimpasa bij Rizespor. Babel maakte de derde treffer voor zijn elftal, nadat Ezequiel Oscar Scariona de eerste twee goals voor zijn rekening had genomen. Babel speelde net als Ryan Donk de volledige wedstrijd voor het elftal waar Jan Wouters deze week als interim-coach vertrok.

18.00 uur: AFTRAP ATLÉTICO MADRID - ELCHE

18.00 uur: AFTRAP UDINESE - AC MILAN
Marco van Ginkel en Nigel de Jong staan in de basis op bezoek in Udine.

LANDGENOTEN: Ricardo Moniz heeft een hele belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. De manager van Notts County won met 2-1 van Doncaster Rovers. Hierdoor klimt Moniz met zijn elftal naar de twintigste positie, wat aan het einde van het seizoen handhaving in de League One betekent.

17.54 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Dick Advocaat is met Sunderland gedaald naar de achttiende plaats in de Premier League en stevent daardoor plots af op degradatie. De Nederlandse manager kwam bij Stoke City nog wel snel op voorsprong, maar kwam uiteindelijk niet verder dan 1-1. Concurrenten Hull City en Leicester City wonnen wel en passeren Sunderland op de ranglijst.

De uitslagen:
Burnley – Leicester City 0-1
Crystal Palace – Hull City 0-2
Newcastle United – Swansea City 1-3
Queens Park Rangers – West Ham United 0-0
Stoke City – Sunderland 1-1
West Bromwich Albion – Liverpool 0-0

17.52 uur: EINDSTAND ESPANYOL - BARCELONA 0-2
Ook na de rode kaart voor linksback Jordi Alba komt Barcelona niet in de problemen tegen stadgenoot Espanyol.

17.47 uur: DROOMRENTREE DE JONG
Siem de Jong beleeft een droomdag bij Newcastle United. Na acht maanden afwezigheid keert hij als invaller terug in de hoofdmacht en hij scoort direct. Newcastle komt terug tot 3-2 tegen Swansea City.

17.47 uur: RUSTSTAND PARIS SAINT-GERMAIN - LILLE 4-0
Maxwell, Edinson Cavani en Ezequiel Lavezzi (twee) zorgen met hun doelpunten voor een waanzinnige ruststand van 4-0 in het voordeel van Paris Saint-Germain.

17.46 uur: JUBILEUM XAVI
Xavi valt in bij Barcelona en speelt daardoor zijn vijfhonderdste wedstrijd in de Primera División. Eerder vandaag bereikte Liverpool-speler Steven Gerrard diezelfde mijlpaal in de Premier League.

17.42 uur: VAN DER WIEL VALT IN
Bij een 3-0 voorsprong komt Gregory van der Wiel vlak voor rust het veld in voor Paris Saint-Germain. Hij vervangt Serge Aurier, die met een blessure naar de kant gaat.

17.33 uur: RENTREE DE JONG
Newcastle United stevent af op een 3-1 nederlaag tegen Swansea City, maar er is toch een lichtpuntje. Siem de Jong maakt namelijk als invaller zijn rentree. In augustus kwam de door blessures geplaagde 26-jarige middenvelder voor het laatst in actie voor de hoofdmacht.

17.25 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Het is een mooie middag voor Hamburger SV-aanvoerder Rafael van der Vaart. Hij wint namelijk met zijn elftal met 3-2 van FC Augsburg en klimt daardoor naar de zestiende plaats op de ranglijst. HSV was hekkensluiter. Huub Stevens leek met VfB Stuttgart ook op een zege af te stevenen, maar de trainer zag het tegen SC Freiburg toch nog 2-2 worden. Stuttgart staat nu zeventiende.

De uitslagen:
Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt 2-0
Hannover 96 – 1899 Hoffenheim 1-2
VfB Stuttgart – SC Freiburg 2-2
Hamburger SV – FC Augsburg 3-2
1. FC Köln – Bayer Leverkusen 1-1

17.17 uur: DRAMA VOOR BURNLEY
Bij de degradatiekraker tussen Burnley en Leicester City speelt zich een waar drama af voor de thuisploeg. Matt Taylor schiet namelijk een strafschop tegen de paal en vervolgens is het aan de andere kant van het veld wél raak. Extra pijnlijk voor Burnley is dat Michael Duff aan de basis van de treffer staat. Hij raakt een voorzet van Marc Albrighton verkeerd en op de doellijn kan Jamie Vardy vervolgens scoren.

17.14 uur: STEVENS IS VOORSPRONG KWIJT
VfB Stuttgart geeft de 2-0 voorsprong weg. SC Freiburg-spits Nils Petersen scoort opnieuw en dus staat trainer Huub Stevens plotseling virtueel zeventiende.

17.11 uur: ALBA PAKT ROOD
Wordt het toch nog spannend? Jordi Alba trapt eerst de bal weg en maakt daarna een opmerking richting de scheidsrechter. Het levert hem twee keer geel op en dus moet Barcelona door met tien man.

17.04 uur: PSG SCHIET UIT STARTBLOKKEN
Paris Saint-Germain laat er geen gras over groeien. Met een geweldige stift verschalkt Edinson Cavani doelman Vincent Enyeama. In de eerste minuut heeft Maxwell de score al geopend en dus staat het 2-0.

17.00 uur: AFTRAP PARIS SAINT-GERMAIN – LILLE
Gregory van der Wiel begint op de bank bij Paris Saint-Germain. Trainer Laurent Blanc geeft de voorkeur aan Serge Aurier.

16.58 uur: GOAL LASOGGA
Ongelofelijk, Hamburger SV komt weer op 3-2! Pierre-Michel Lasogga is met een halve volley succesvol. Het is een waar spektakelstuk in de Imtech Arena.

16.57 uur: HSV GEEFT HET WEG
Hamburger SV leek lange tijd te gaan winnen van FC Augsburg, maar nu geeft de ploeg van aanvoerder Rafael van der Vaart de voorsprong toch weg. Tobias Werner tekent voor de gelijkmaker: 2-2.

16.51 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Weinig spektakel vooralsnog nog in de Premier League, op alle velden is er halverwege een gelijke stand. Voor Sunderland-manager Dick Advocaat begon de middag nog goed met een snelle openingstreffer, maar een fraaie gelijkmaker van Charlie Adam maakte ene einde aan de feestvreugde.

De tussenstanden:
Burnley – Leicester City 0-0
Crystal Palace – Hull City 0-0
Newcastle United – Swansea City 1-1
Queens Park Rangers – West Ham United 0-0
Stoke City – Sunderland 1-1
West Bromwich Albion – Liverpool 0-0

16.48 uur: RUSTSTAND ESPANYOL - BARCELONA 0-2
Barcelona heeft geen kind aan stadgenoot Espanyol. Het eerste doelpunt van de bezoekers was om van te smullen.

16.46 uur: PETERSEN BRENGT SPANNING TERUG
VfB Stuttgart-trainer Huub Stevens moet toch weer vrezen in de thuiswedstrijd tegen SC Freiburg. Nils Petersen maakt met een strafschop namelijk de aansluitingstreffer: 2-1.

16.28 uur: ADAM DOET ADVOCAAT PIJN
Dick Advocaat kwam razendsnel op voorsprong met Sunderland, maar nu komt Stoke City langszij. Charlie Adam maakt opnieuw een schitterend doelpunt: 1-1.

16.25 uur: MESSI SCOORT
Bij het eerste doelpunt zorgde Lionel Messi voor de opening en nu is hij zelf succesvol. De Argentijn blijft bij de tweede paal bijzonder rustig en schuift de bal binnen: 0-2.

16.18 uur: GOAL NEYMAR
Wat een doelpunt van Barcelona! Lionel Messi met een fantastische opening, Jordi Alba geeft de voorzet, Luis Suarez doet een overstapje en Neymar rondt af: 0-1!

16.16 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Het is een mooie dag voor de Nederlanders die tegen degradatie strijden in de Bundesliga. Hamburger SV-aanvoerder Rafael van der Vaart en VfB Stuttgart-trainer Huub Stevens staan op voorsprong. HSV staat daardoor virtueel zeventiende en Stuttgart zestiende.

De tussenstanden:
Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 2-0
Hannover 96 - 1899 Hoffenheim 1-1
VfB Stuttgart - SC Freiburg 2-0
Hamburger SV - FC Augsburg 2-1
1. FC Köln - Bayer Leverkusen 0-0

16.01 uur: BLIKSEMSTART ADVOCAAT
Dick Advocaat beleeft een geweldige start met Sunderland. Al in de eerste minuut zorgt Connor Wickham voor de voorsprong: 0-1.

16.01 uur: KOSTIC HELPT STEVENS
Filip Kostic geeft de assist en Martin Harnik maakt af. Huub Stevens staat met VfB Stuttgart op een 2-0 voorsprong tegen SC Freiburg.

Al voor de aftrap heeft Huub Stevens plezier. De trainer van VfB Stuttgart heeft zijn zaakjes vooralsnog prima voor elkaar tegen SC Freiburg.
Al voor de aftrap heeft Huub Stevens plezier. De trainer van VfB Stuttgart heeft zijn zaakjes vooralsnog prima voor elkaar tegen SC Freiburg.

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Leroy Fer keert na maanden blessureleed terug in de selectie van Queens Park Rangers, dat thuis tegen West Ham United speelt. Fer zit nog wel op de bank. Sunderland-manager Dick Advocaat neemt het met linksback Patrick van Aanholt op tegen het Stoke City van verdediger Erik Pieters. Ook Newcastle-spelers Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita starten, Siem de Jong zit nog op de reservebank.

De wedstrijden:
Burnley - Leicester City
Crystal Palace - Hull City
Newcastle United - Swansea City
Stoke City - Sunderland
Queens Park Rangers - West Ham United
West Bromwich Albion - Liverpool

16.00 uur: AFTRAP ESPANYOL - BARCELONA
Met Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar als geprezen voorhoede start Barcelona aan de stadsderby tegen Espanyol.

15.57 uur: OOK STEVENS OP VOORSPRONG
Net als Hamburger SV neemt ook het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens de leiding. Daniel Ginczek scoort. Voor de aanvaller is het alweer zijn vijfde doelpunt in april. Ondertussen komt FC Augsburg terug tot 2-1. Raúl Bobadilla maakt hem.

15.50 uur: HSV SCOORT OPNIEUW
Hamburger SV kwam zes wedstrijden op rij niet tot scoren, maar thuis tegen FC Augsburg lukt dat nu al voor de tweede keer. Dit keer is Pierre-Michel Lasogga de gevierde man: 2-0.

15.41 uur: HSV LEIDT
Rafael van der Vaart neemt met zijn elftal een belangrijke voorsprong tegen FC Augsburg. Ivica Olic scoort, na voorbereidend werk van Zoltan Stieber.

15.40 uur: EINDSTAND SOUTHAMPTON - TOTTENHAM HOTSPUR 2-2
Het blijft 2-2 in het St. Mary's Stadium. Southampton en Tottenham Hotspur houden aan een spectaculair duel een punt over.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Hamburger SV hoopt van de laatste plaats in de Bundesliga af te komen en krijgt bezoek van het FC Augsburg van aanvoerder Paul Verhaegh. Bij HSV is Rafael van der Vaart de captain. Ook concurrent VfB Stuttgart speelt thuis. De ploeg van trainer Huub Stevens hoopt op een goed resultaat tegen SC Freiburg.

De wedstrijden:
1. FC Köln - Bayer Leverkusen
Hamburger SV - FC Augsburg
Hannover 96 - 1899 Hoffenheim
Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt
VfB Stuttgart - SC Freiburg

15.13 uur: CHADLI TREKT STAND WEER GELIJK
Opnieuw maakt Tottenham Hotspur de achterstand goed tegen Southampton. Nacer Chadli zorgt voor 2-2. Komt er nog een beslissing in het St. Mary's Stadium?

15.07 uur: PELLÈ SCOORT OPNIEUW
Southampton komt opnieuw op voorsprong en weer is Graziano Pellè de doelpuntenmaker. Op aangeven van Shane Long kopt hij schitterend binnen.

14.32 uur: RUSTSTAND SOUTHAMPTON - TOTTENHAM HOTSPUR 1-1
Halverwege is er nog geen beslissing gevallen bij het duel tussen Southampton en Tottenham Hotspur. Het staat bij rust 1-1 in St. Mary's Stadium.

14.29 uur: TOTTENHAM OP GELIJKE HOOGTE
Op slag van rust trekt Erik Lamela de stand gelijk: 1-1. Of is het een eigen doelpunt van José Fonte? Feit is dat de treffer volledig uit het niets komt.

14.15 uur: PELLÈ OPENT DE SCORE
Southampton komt op voorsprong via Graziano Pellè, die uitstekend reageert na defensief gepruts van Ben Davies. De linksback laat na om de bal weg te werken na een glijpartij van zijn ploeggenoot Ryan Mason. De ex-Feyenoorder scoort koelbloedig.

13.45 uur: AFTRAP SOUTHAMPTON - TOTTENHAM HOTSPUR
Southampton en Tottenham Hotspur zijn - na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de 56 voetbalfans die overleden tijdens de grote brand op 11 mei 1985 in het stadion van Bradford City - begonnen aan de wedstrijd. Het is een speciale wedstrijd voor Ronald Koeman, want de fans van de thuisclub hebben vandaag uitgeroepen tot Ronald Koeman Day. Om hun manager te bedanken voor de goede prestaties werden de supporters gevraagd om - twee dagen vóór Koningsdag - massaal in het oranje gekleed naar het St. Mary's Stadium komen. Op de bank bij Tottenham zit Mauricio Pochettino, vorig seizoen nog manager van Southampton.

13.30 uur: OPSTELLINGEN SOUTHAMPTON - TOTTENHAM HOTSPUR
Over een kwartier wordt de 34ste speelronde van de Premier League gestart met het duel tussen Southampton en Tottenham Hotspur. Eljero Elia begint net als Dusan Tadic op de bank bij de thuisclub, maar manager Ronald Koeman start wél met Toby Alderweireld en Graziano Pellè. Aan de kant van de bezoekers is er speeltijd voor ex-Eredivisionisten Nacer Chadli, Christian Eriksen en Jan Vertonghen. Michel Vorm en Moussa Dembélé moeten het doen met een plek op de bank.

De opstellingen:
Southampton: K. Davis; Clyne, Fonte, Yoshida, Bertrand; Alderweireld, Schneiderlin; S. Davis, Ward-Prowse, Mané; Pellè.
Tottenham Hotspur: Lloris; Dier, Fazio, Vertonghen, Davies; Bentaleb, Mason; Lamela, Eriksen, Chadli; Kane.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.