Tóch Kohlenpott-derby voor flink beboete Huntelaar

Reacties

De schorsing van Klaas-Jan Huntelaar is lager uitgevallen dan aanvankelijk werd voorgesteld. De spits hoeft slechts vier duels toe te kijken. Wel moet hij een fikse boete betalen.

Tóch Kohlenpott-derby voor flink beboete Huntelaar

Naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Hannover 96 afgelopen zaterdag, kreeg zijn club Schalke 04 een voorstel van zes duels schorsing. Daarmee gingen Die Königsblauen niet akkoord, waarna de schorsing werd omgezet in vier duels en twee voorwaardelijk. Omdat hij dinsdag al het duel bij Bayern München moest missen, is hij er over drie wedstrijden weer bij.

De 31-jarige Huntelaar blijft tijdens de wedstrijden tegen Borussia Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt en Werder Bremen op de tribune, maar is er op zaterdag 28 februari weer bij. Dan staat in Dortmund de altijd beladen Kohlenpott-derby tegen Borussia Dortmund op het programma. Aanvankelijk zou de international deze missen, maar tot vreugde van Schalke kan hij dan tóch spelen.

Naast de strafvermindering was er ook minder nieuws voor Huntelaar. Vanwege het misbaar dat hij na zijn veldverwijzing richting scheidsrechter Sascha Stegemann maakte, moet hij een boete betalen van liefst vijftienduizend euro. Schalke 04 heeft 24 uur de tijd om met een reactie te komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.