Tobbend Excelsior schakelt hulp in van waterpolocoach

Reacties

Excelsior hoopt in aanloop naar het duel met SC Cambuur van vrijdagavond dat een lezing van waterpolocoach Robin van Galen de ploeg er mentaal weer bovenop brengt. Van Galen leidde in 2008 de Nederlandse waterpolovrouwen naar goud op de Olympische Spelen in Peking.

Tobbend Excelsior schakelt hulp in van waterpolocoach

Rotterdammer Van Galen heeft de selectie bijgepraat over het mentale proces binnen een spelersgroep, wat ook voor Excelsior in de laatste weken van de competitie van groot belang is. De Kralingers zijn na vier nederlagen en een gelijkspel weggezakt op de ranglijst van de Eredvisie en staan met vier wedstrijden te gaan nog maar drie punten boven een gevreesde nacompetitieplek.

'Het was een heel goed en inspirerend verhaal op het juiste moment', noemde trainer Marinus Dijkhuizen de toespraak op de clubsite. 'Het ging onder meer over de fases waar je als team doorheen gaat en dat je altijd naar je eigen taken moet blijven kijken. Hij liet daarbij onder meer beelden zien van de Olympische Spelen.'

Excelsior kreeg donderdag nog een dreun te verwerken door een ernstige knieblessure van reservekeeper Alessandro Damen, die een revalidatie van negen maanden wacht. Jordy Deckers zit nu als stand-in op de bank voor Gino Goutinho tijdens het duel van vrijdag (20.00 uur), waarin ook Luigi Bruins met een voetblessure bij de Rotterdammers ontbreekt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.