Ernstige blessure Damen dreun voor Excelsior

Reacties

Alessandro Damen komt dit seizoen niet meer in actie voor Excelsior. De doelman heeft zijn kruisband gescheurd en wordt eind april geopereerd.

Ernstige blessure Damen dreun voor Excelsior

Damen wacht een revalidatie van negen maanden, waardoor hij pas in 2016 weer aan voetballen toekomt. 'Een flinke streep door de rekening voor ons, maar vooral ook voor hemzelf', aldus trainer Marinus Dijkhuizen over het wegvallen van de goalie die dit seizoen elf keer in actie kwam. Door het wegvallen van Damen is Jordy Deckers, die zich woensdag hard uitliet over Dijkhuizen, nu tweede doelman achter Gino Coutinho. Dijkhuizen kan vrijdag op bezoek bij SC Cambuur (20.00 uur) ook niet beschikken over Luigi Bruins.

Voor Dijkhuizen is het bezoek aan Leeuwarden een bijzonder duel. Als speler beleefde hij immers zijn hoogtijdagen bij SC Cambuur. 'Ik kijk er erg naar uit', zegt de coach van Excelsior. 'Ik ga genieten van de ambiance. al is dat allemaal minder belangrijk dan de situatie waarin wij nu zitten', verwijst hij naar de matige vorm van zijn ploeg, die in de afgelopen vijf duels slechts een punt behaalde en veertiende staat.

Toch ziet Dijkhuizen kans in Leeuwarden punten te behalen. 'Cambuur heeft thuis al zes keer verloren. Ze zijn te verslaan', stelt hij. 'We zitten in een dipje. Het is vervelend dat ons dit juist in de eindfase van de competitie overkomt. Maar we spelen heel aardig, moeten alleen soms zakelijker en meedogenlozer zijn. Er is nog geen reden tot paniek, want we hebben het nog steeds in eigen hand, maar we hebben wel nog punten nodig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.