Titelstrijd Nederland: Friese horde breekt Ajax niet op

Reacties

Ajax heeft de aanval van PSV op de koppositie in de Eredivisie voorlopig geneutraliseerd. Na de zege van de Amsterdammers op SC Heerenveen hebben de titelkandidaten evenveel punten. Het doelsaldo is met nog twee speelronden te gaan in het voordeel van Ajax. VI zet de programma's op een rij.

Titelstrijd Nederland: Friese horde breekt Ajax niet op

Ajax moest in Friesland winnen om de koppositie te heroveren en deed dat ook. Arek Milik bezorgde de ploeg van trainer Frank de Boer drie punten met zijn twee goals (0-2). Zo herstelde Ajax zich van het 2-2 gelijkspel tegen FC Utrecht.

Zelfs als de lijstaanvoerder zijn laatste twee duels wint, kan PSV nog kampioen worden. De Eindhovenaren moeten dan wel flink aan hun doelsaldo werken.  Het verschil tussen Ajax en de grote concurrent bedraagt namelijk nog altijd zes goals. Daarom zal PSV met gemengde gevoelens terugkijken op de 2-0 zege op Vitesse.

Ajax treft op 1 mei met FC Twente een ploeg die niets meer heeft om voor te spelen. Degradatiekandidaat De Graafschap heeft dat echter nog wel en op de laatste speeldag staat een bezoek aan De Vijverberg op het programma. PSV speelt allereerst thuis tegen de tegen degradatie vechtende hekkensluiter SC Cambuur, waarna op 8 mei een uitduel met PEC Zwolle wacht.

Stand bovenin de Eredivisie
Club W G V P V-T
1. Ajax 24 6 2 78 76-20 (+56)
2. PSV 24 6 2 78 79-29 (+50)
Programma Ajax
Datum Wedstrijd
01/05 Ajax - FC Twente
08/05 De Graafschap - Ajax
Programma PSV
Datum Wedstrijd
01/05 PSV - SC Cambuur
08/05 PEC Zwolle - PSV

De volledige stand en het programma van de Eredivisie zijn hier te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.