PSV vergroot druk op Ajax met zege op gevreesd Roda

Reacties

PSV heeft door een 3-0 overwinning op bezoek bij Roda JC Kerkrade de druk op Ajax vergroot. Luuk de Jong was tegen de Limburgse angstgegner doorslaggevend met twee goals, waardoor PSV in ieder geval voor één dag koploper van de Eredivisie is.

PSV vergroot druk op Ajax met zege op gevreesd Roda

De Eindhovenaren wonnen van de laatste zes onderlinge ontmoetingen met Roda voor vanavond maar één keer. De ploeg van trainer Phillip Cocu was dus gewaarschuwd en gaf daar al in de tiende minuut een vervolg aan. De tandem die vorig jaar zo vaak trefzeker was, stond aan de basis van de eerste goal. Jetro Willems slingerde de bal voor het doel en Luuk de Jong rondde koppend af.

Die vroege tegengoal was een streep door de rekening voor Roda-coach Darije Kalezic. Hij had met een 4-5-1-formatie en spitsen Rydell Poepon en Mike van Duinen op de bank immers ingezet op het langer houden van de nul.

PSV controleerde vervolgens het duel zonder door te drukken. Een tegenvaller voor PSV was het uitvallen van Jorrit Hendrix, die met een knieblessure naar de kant moest na het blokken van een schot van Kristoffer Peterson. Diezelfde Roda-aanvaller was voor rust met een schot nog het dichtst bij een Limburgse goal.

Jorrit Hendrix moest in de 22ste minuut al vervangen worden door Stijn Schaars omdat hij door knieklachten niet verder kon. Bij PSV moet Andrés Guardado ook al geblesseerd toekijken.
Jorrit Hendrix moest in de 22ste minuut al vervangen worden door Stijn Schaars omdat hij door knieklachten niet verder kon. Bij PSV moet Andrés Guardado ook al geblesseerd toekijken.

Na rust sloeg PSV toe toen Roda juist dacht wat aanspraak op meer te maken. Een kopbal van Tomi Juric ging over en was de aanleiding voor een beoogd offensief. Dat werd evenwel in de kiem gesmoord door De Jong. Dit keer knikte hij raak op aangeven van Luciano Narsingh. Het 22ste competitiedoelpunt van de PSV-spits - drie goals achter AZ-spits Vincent Janssen - bleek de beslissing. De slimme schuiver van Davy Pröpper vergrootte het PSV-feestje en de Roda-ellende zelfs nog wat: 0-3. Roda probeerde het nog wel, maar een omhaal van Marco Gullón en de entree van supersub Maecky Ngombo en Poepon boden geen soelaas meer.

Ajax
Daardoor won PSV voor de derde keer op rij (de achtste keer achtereen in een uitwedstrijd) en is de voorsprong op Ajax nu een punt. De Amsterdammers treffen zondag in eigen huis FC Utrecht. PSV neemt het in de laatste drie wedstrijden op tegen achtereenvolgens Vitesse, SC Cambuur en PEC Zwolle. Roda verloor voor de derde keer op rij (de vijfde keer in de laatste zes duels) en is nog steeds niet helemaal veilig. Nummer vijftien Willem II en nummer zestien Excelsior hebben met een duel minder gespeeld zes punten achterstand op de Limburgers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.