Lang baalt: 'Drie verkeerde diagnoses, er zijn fouten gemaakt'

Reacties

Noa Lang heeft een inkijkje gegeven in hoe hij het kampioensjaar van PSV beleefd heeft. Voor de buitenspeler was het persoonlijk geen makkelijk seizoen, zo geeft hij aan, mede door verkeerde diagnoses.

Lang baalt: 'Drie verkeerde diagnoses, er zijn fouten gemaakt'
© Pro Shots

De hamstringproblemen waar Lang mee kampte, zijn lang onderschat, meent de speler. Dat is op te maken uit het verhaal dat de 24-jarige aanvaller deelt op Instagram. 'Mentaal was het geen makkelijk jaar. Elke wedstrijd was het confronterend om mijn team te zien spelen en zelf niet mee te kunnen doen, door een hamstringprobleem waar ik sinds augustus last van heb', zegt de PSV'er.

Door drie verkeerde diagnoses kwam het exacte probleem volgens Lang pas in januari aan het licht. Het probleem was erger dan hij voorheen te horen had gekregen. 'Dat verklaarde waarom ik elke keer weer last kreeg van mijn hamstring als ik dan weer minuten begon te maken. Er zijn fouten gemaakt, maar ik neem niemand iets kwalijk', legt de Oranje-international uit.

Lang geeft ook aan de ziekte van Pfeiffer te hebben gehad. Dat vermoeilijkte het revalidatieproces. Lang: 'Maar ik ben altijd blijven lachen. Ik wil iedereen binnen PSV bedanken voor alle steun en waardering die ik vanaf dag één krijg. PSV is een warme familieclub en ik ben dankbaar dat ik daar deel van mag uitmaken.'

Reactie PSV
PSV laat na de post van Lang via een woordvoerder weten: 'Drie verkeerde diagnoses is niet de juiste omschrijving, maar het klopt dat de keuzes van onze staf met betrekking tot Noa zijn blessure niet altijd goed hebben uitgepakt. We hebben hier verantwoordelijkheid voor genomen en daarna ook de hulp van een professor ingeschakeld.'



Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.