Kobe Bryant bron van inspiratie voor Cocu in titelstrijd

Reacties

Uitgezonderd de van blessures herstellende Andrés Guardado en Steven Bergwijn kan PSV-trainer Phillip Cocu met een fitte selectie toewerken naar de altijd lastige uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade in de Eredivisie. Hij haalde basketballegende Kobe Bryant aan als bron van inspiratie voor de titelstrijd.

Kobe Bryant bron van inspiratie voor Cocu in titelstrijd

Zonder de met een hamstringkwetsuur kampende Guardado, die volgens Cocu goede stappen maakt, gaat PSV zaterdagavond op bezoek bij Roda, de club die de Eindhovenaren de laatste jaren al zo veel problemen bezorgde. Eerder dit seizoen werd het 1-1 in het Philips Stadion. De laatste drie duels in Kerkrade (inclusief het bekerduel uit 2014/15) eindigden in twee nederlagen en een gelijkspel.

Een verklaring daarvoor had Cocu niet op zijn persconferentie. 'Maar we weten dat we morgen een topprestatie moeten leveren om drie punten te pakken. We moeten zorgen dat we superscherp zijn en ons niveau halen. Als we daartoe in staat zijn kunnen we ook van Roda JC winnen', aldus de oud-international, die met zijn ploeg tegen een achterstand van twee punten op koploper Ajax.

Kobe Bryant zette deze week na twintig jaar een punt achter zijn loopbaan. Trainer Phillip Cocu haalde de legendarische basketballer aan tijdens zijn persconferentie.
Kobe Bryant zette deze week na twintig jaar een punt achter zijn loopbaan. Trainer Phillip Cocu haalde de legendarische basketballer aan tijdens zijn persconferentie.

Desondanks is Cocu ervan overtuigd dat de titel voor het grijpen ligt als PSV behalve Roda JC ook van Vitesse, SC Cambuur en PEC Zwolle wint tijdens het slot van de Eredivisie. 'Ik denk dat wij kampioen worden als wij de resterende vier wedstrijden winnen. We moeten zorgen dat we zelf geen steken laten vallen en hopen dat Ajax dat wel gaat doen.'

PSV moet dan hopen dat het wel wat makkelijker gaat dan afgelopen zaterdag tegen Willem II, waarvan het pas met tien man afstand nam (2-0). Cocu haalde een voorbeeld aan uit de NBA, waar basketballegende Kobe Bryant deze week op 37-jarige leeftijd afscheid nam. 'Bryant scoort in zijn laatste duel zestig punten en sleept de zege binnen. Geweldig. Dát is motivatie voor mij.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.