Titel voor Spakenburg ondanks nederlaag bij AFC

Spakenburg heeft het algeheel landskampioenschap voor amateurs voor zich opgeëist. De ploeg van trainer Jochem Twisker ging zaterdag met 3-2 onderuit bij AFC, maar hadhet heenduel vorige week met 4-1 gewonnen.

AFC kwam binnen een kwartier op voorsprong via Jasper de Haer, maar nog voor rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Salim Amarzgiou zorgde voor 1-1. Kort daarna zorgde Enrico Patrick uit een vrije trap voor 2-1. Vroeg in de tweede helft was het weer gelijk na een treffer van Mark de Loor. Het slotakkoord was voor AFC, dat kort voor tijd door een benutte strafschop van Sjoerd Jens de overwinning veiligstelde.

Maar het algehele kampioenschap was een prooi voor zaterdagtopklasser Spakenburg, dat eerder op de dag stadgenoot en aartsrivaal IJsselmeervogels naast de KNVB-beker voor amateurs zag grijpen. ASWH was na verlenging met 1-0 te sterk en is op 16 augustus de tegenstander van Spakenburg in de strijd om de Super Cup.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.