Tighadouini houdt hoop NAC op directe handhaving levend

Reacties

Adnane Tighadouini heeft in de extra tijd de degradatiekraker tussen NAC Breda en Go Ahead Eagles beslist met een cruciaal doelpunt: 1-0. NAC nadert hierdoor Go Ahead op de ranglijst tot een punt en neemt bovendien flink afstand van hekkensluiter FC Dordrecht.

Tighadouini houdt hoop NAC op directe handhaving levend

Go Ahead-trainer Foeke Booy koos in het degradatieduel bij NAC vol voor de aanval, door met Alex Schalk te spelen als schaduwspits achter Marnix Kolder. Bovendien stelde hij met Jules Reimerink en Wesley Verhoek twee échte vleugelspelers op. Tot spektakel leidde dat voor rust echter niet. NAC werd slechts gevaarlijk toen Erik Falkenburg een vrije kopkans kreeg, terwijl Sjoerd Overgoor net naast schoot na een mooie aanval van Go Ahead.

Na de hervatting voerde NAC de druk op. Het was aan de goed keepende Mickey van der Hart te danken dat schotkansen van Demy de Zeeuw en Adnane Tighadouini geen succes opleverden voor de thuisploeg. Go Ahead herstelde zich van deze mindere fase en toonde in de laatste 25 minuten weer dreiging richting het doel van Jelle ten Rouwelaar. Schalk miste in de 67ste minuut een goede kans en moest vervolgens geblesseerd naar de kant. Twee pogingen van Kolder bleven in het laatste kwartier eveneens zonder succes.

Go Ahead kreeg in de extra tijd alsnog het deksel op de neus. Het was niet verrassend dat Tighadouini daar verantwoordelijk voor was. De linksbuiten kapte van links naar binnen en schoot met rechts raak in de korte hoek: 1-0. Tighadouini was betrokken bij vier van de laatste vijf thuisdoelpunten van NAC (drie goals, één assist).

Tighadouini geeft NAC met zijn beslissende treffer weer hoop op directe handhaving. De club uit Breda staat weliswaar nog zeventiende, maar het verschil met nummer vijftien Go Ahead is nog maar een punt. De ploeg van trainer Booy verloor voor de vierde keer op rij en ziet de donkere wolken bijeen pakken boven Deventer. Ook voor FC Dordrecht is de uitslag slecht nieuws: de hekkensluiter van de Eredivisie heeft nu zeven punten achterstand op NAC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.